ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

“Game of Thrones”: Αιφνιδιαστική άσκηση των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων στην Κύπρο

“Game of Thrones”: Αιφνιδιαστική άσκηση των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων στην Κύπρο

Εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) ανακοίνωσε ότι αυτή η εβδομάδα σημάδεψε το τέλος μιας διεθνούς άσκησης των κομάντο των Ισραηλινών Αεροπορικών Δυνάμεων (IAF), με την ονομασία «Game of Thrones», στην Κύπρο. Στην άσκηση συμμετείχαν, επίσης, οι ειδικές μονάδες «Egoz», «Maglan» και «Duvdevan», καθώς και ελικόπτερα, μοίρα αλεξιπτωτιστών, μοίρα UAV, και 669 ελίτ μονάδες έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με την Arutz Sheva, στο πλαίσιο της άσκησης οι ειδικές δυνάμεις κομάντο και οι μοίρες των IAF εξασφάλιζαν βασική και επιχειρησιακή εκπαίδευση ενάντια σε απειλές σε μια νέα και άγνωστη περιοχή στο βόρειο τμήμα.

Οι ασκήσεις περιλάμβαναν σύντομες νυχτερινές επιδρομές, με έμφαση στις μάχες σε ορεινά, στενά και σύνθετα περιβάλλοντα, επιθέσεις σε υποδομές του εχθρού, βοήθεια επίγειων δυνάμεων, παροχή εξοπλισμού heliborne, αργή τροφοδοσία ελικοπτέρου, διάσωση πιλότων που εγκατέλειψαν τα αεροσκάφη τους και εκκένωση περιοχών από θύματα. Όλες οι ασκήσεις έγιναν ενώ μάχονταν εναντίον αεροπλάνων και δυνάμεων που προσομοίαζαν τον εχθρό.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι δυνάμεις των επιτελείων, οι πιλότοι και το προσωπικό της Αεροπορίας του Ισραήλ πραγματοποίησαν ασκήσεις με την Εθνική Φρουρά, προκειμένου να βελτιώσουν τις επιχειρησιακές ικανότητες των δυνάμεων και να προωθήσουν την αμοιβαία μάθηση.

Ο αρχηγός των IDF, Aviv Kochavi, επισκέφθηκε την περιοχή άσκησης, παρακολουθώντας τις δυνάμεις στον τομέα και μίλησε με τους διοικητές σχετικά με επιχειρησιακά ζητήματα και προκλήσεις. Επίσης συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογό του, Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, κ. Ηλία Λεοντάρη.

«Η Ταξιαρχία Commando και οι IAF εργάζονται πάντα για να ασκηθούν και να βελτιωθούν σύμφωνα με τα κατάλληλα σενάρια σε κοινές ασκήσεις και επιχειρήσεις, εντός των συνόρων του Ισραήλ και εκτός αυτών, με στόχο να προετοιμαστούν για τις προκλήσεις που θα απαιτηθούν να αντιμετωπίσουν σε όλες τις αγωνιστικές αρένες», αναφέρει ανακοίνωση των IDF.

Ο γενικός ταξίαρχος Yoav Amiram, διοικητής της βάσης των αεροσκαφών Palmachim, δήλωσε: «Πρόκειται για μια πολύπλοκη άσκηση στις προκλήσεις που επικρατούν στον τομέα και στις καιρικές συνθήκες, με την οποία διαπιστώσαμε τη βαθιά συνεργασία της Ταξιαρχίας Commando με τις μοίρες των IAF. Ήταν εκπληκτικό να δούμε τις ικανότητές τους στο να χρησιμοποιούν φονική ισχύ ακριβείας μακριά από τις παραλίες του Ισραήλ».

Ο συνταγματάρχης Kobi Heller, διοικητής της Ταξιαρχίας Commando, δήλωσε: «Έχουμε ολοκληρώσει μια μοναδική άσκηση, πέρα ​​από τα σύνορα του κράτους του Ισραήλ. Η άσκηση περιελάμβανε μια ποικιλία αποστολών και σεναρίων που αντανακλούσαν την ωριμότητα των δυνατοτήτων και των επιχειρησιακών διαδικασιών που άρχισαν πριν από τέσσερα χρόνια. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, υπογραμμίσαμε τη σημασία της ακρίβειας και των λεπτομερειών, αλλά κυρίως ότι η προσωπική ικανότητα των πολεμικών στρατευμάτων ήταν εξαιρετική. Κατά τη διάρκεια της άσκησης αποδείχθηκε το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και η υψηλή ποιότητα και στενή συνεργασία με τις IAF.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.