Υπ. Άμυνας Κύπρου: «Η Τουρκία προκαλεί αστάθεια στην Αν.Μεσόγειο – Στόχος μας η επίλυση του Κυπριακού»

Υπ. Άμυνας Κύπρου: «Η Τουρκία προκαλεί αστάθεια στην Αν.Μεσόγειο – Στόχος μας η επίλυση του Κυπριακού»

Την πρόθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνεχίσει δια διπλωματικών, νομικών και πολιτικών μέτρων, να επιτύχει το στόχο της που είναι η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος δήλωσε σήμερα ο Κύπριος Υπουργός Αμυνας Σάββας Αγγελίδης τονίζοντας πως η Τουρκία έχει ξεκινήσει μια συμπεριφορά που δημιουργεί αστάθεια σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο.

«Δυστυχώς αυτή η κλιμάκωση συνεχίζει και με πιο εντατικούς ρυθμούς» είπε και σημείωσε πως «εμείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε την τακτική και την πολιτική μας, η οποία είναι χωρίς να στρατιωτικοποιούμε την όλη κατάσταση, να συνεχίζουμε σε όλα τα υπόλοιπα επίπεδα τον αγώνα μας με απώτερο σκοπό να τερματιστεί αυτή η παρανομία».

Πρόσθεσε ότι «το όλο εγχείρημα είναι δύσκολο γιατί βλέπουμε ότι έχουν ξεφύγει, δεν αφορά πλέον μόνο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έχει ξεκινήσει (η Τουρκία) μια συμπεριφορά που να δημιουργεί αστάθεια σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο με το πρόσχημα της υποτιθέμενης συμφωνίας μαζί με τη Λιβύη».

Από την άλλη, είπε ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου «πρέπει να συνεχίσουμε μέσω των διπλωματικών, νομικών και πολιτικών μέτρων για να πετύχουμε το σκοπό μας που είναι στο τέλος της ημέρας, η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος που θα φέρει αυτή την ηρεμία και τη σταθερότητα στην περιοχή. Όλες αυτές οι ενέργειες αξιολογούνται και στο δικό μας επίπεδο και είναι γι’ αυτό το λόγο που δίνουμε τεράστια σημασία και στην αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς, να δημιουργηθεί αυτό το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες μας».

Σε ερώτηση αναφορικά με τις συνεργασίες της Κύπρου με την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, ο κ. Αγγελίδης απάντησε πως «όλες οι ενέργειες που έχουμε κάνει στο παρελθόν, μαζί με την αναβάθμιση των συνεργασιών με γειτονικά κράτη, είναι σ’αυτό το στάδιο που πιστεύω ότι αποδίδουν καρπούς. Δεν είναι μόνο θέμα αλληλεγγύης, που το βλέπουμε πλέον πολύ συχνά και ειδικά από τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά αναμένουμε και ενέργειες, βλέπουμε ενέργειες οι οποίες θα συνεχιστούν, ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η προκλητικότητα της Τουρκίας στη περιοχή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχουν φόβοι για θερμό επεισόδιο εκ μέρους της Τουρκίας ο Κύπριος Υπουργός Αμυνας απάντησε πως «αξιολογούμε καθημερινά αυτή τη κατάσταση. Μπορώ να πω ότι θερμό επεισόδιο επιχειρείται να δημιουργηθεί καθημερινά από την Τουρκία, ωστόσο πιστεύω ότι αυτή η συμπεριφορά και η σύνεση που επιδεικνύουμε, σε συνάρτηση με τις ενέργειες που κάνουμε, είναι τέτοιες που δεν αξιολογείται τέτοιος κίνδυνος αυτή τη στιγμή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.