ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κύπρος: Σε επιχειρησιακή χρήση τα τέσσερα πρώτα UAV της Εθνικής Φρουράς

Κύπρος: Σε επιχειρησιακή χρήση τα τέσσερα πρώτα UAV της Εθνικής Φρουράς

Σε επιχειρησιακή χρήση βρίσκονται 4 μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη από την Διοίκηση Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς στην νεοσύστατη 470 Μοίρα

Τα ΜΕΑ AEROSTAR επιχειρούν από την νεοσύστατη 470 Μοίρα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (470 ΜΜΕΑ) της Διοίκησης Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς

Τα UAV που κόστισαν 13 εκατ.$ θα χρησιμοποιηθούν για την εποπτεία της κυπριακής ΑΟΖ αλλά και την παρακολούθηση των παράνομων τουρκικών δραστηριοτήτων, καθώς μόνο για παρακολούθηση μπορούμε να μιλάμε.

Με άλλα λόγια απλώς θα παρακολουθούν τις τουρκικές γεωτρήσεις.

Η εταιρεία αναφέρει πως τα drone της έχουν ήδη καταγράψει πάνω από 250 χιλιάδες ώρες λειτουργίας χρόνου πτήσης σε 4 διαφορετικές ηπείρους.

Το Aerostar έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 450 κιλών, αυτονομία έως και 12 ωρών πτήσης άνω των 250 χιλιομέτρων. Το UAV μπορεί να φτάσει σε μέγιστο υψόμετρο τα 18 χιλιάδες πόδια ενώ έχει μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 50 κιλών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ωφέλιμο φορτίο του μη Επανδρωμένου αεροσκάφους μπορεί να μεταφέρει διαφόρου τύπου όργανα όπως δείκτες λέιζερ, ραντάρ συνθετικής διάτρησης (SAR), υπέρυθρους αισθητήρες και άλλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.