ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Αναστασιάδης: «Μόνο η Γαλλία αντιδρά στις τουρκικές παράνομες ενέργειες στην ΑΟΖ»

Ν.Αναστασιάδης: «Μόνο η Γαλλία αντιδρά στις τουρκικές παράνομες ενέργειες στην ΑΟΖ»

Για ανοχή της διεθνούς κοινότητας στις τουρκικές ενέργειες έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασίαδης, σημειώνοντας πως η Άγκυρα εκμεταλλεύεται την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ για να αποκτήσει μεγαλύτερη επιρροή στην ανατολική Μεσόγειο και οι περισσότερες χώρες δεν αντιδρούν

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι η Τουρκία αισθάνεται ανεμπόδιστη καθώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να τη διατηρήσουν στη δυτική συμμαχία και αυτό δίνει ελευθερία στις κινήσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως ανέφερε ο Κύπριος πρόεδρος, η διεθνής κοινότητα δεν ενήργησε για να αντιμετωπίσει τις τουρκικές κινήσεις στη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ και την κυπριακή ΑΟΖ ή το σχέδιό της να ανοίξει την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

«Δεν υπάρχει αποφασιστικότητα από τις χώρες για να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα και αυτό δημιουργεί τον κίνδυνο σύγκρουσης», εξήγησε, τονίζοντας ότι μόνο η Γαλλία ανέλαβε ενεργό ρόλο στην περιοχή.

«Η ισχυρή γαλλική παρουσία φέρνει ελπίδα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στα θέματα της ανατολικής Μεσογείου», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.