ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κύπρος: Στον ύπνο οι «Αρχές» – Πρώτα τους ήρθε ο κορωνοϊός τώρα αναζητούν χώρο απομόνωσης!

Κύπρος: Στον ύπνο οι «Αρχές» – Πρώτα τους ήρθε ο κορωνοϊός  τώρα αναζητούν χώρο απομόνωσης!

Σε αναζήτηση χώρου απομόνωσης για το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού, οι… αρμόδιες Αρχές, της Κύπρου οι οποίες όλο το προηγούμενο διάστημα δεν φρόντισαν να έχουν βρει ήδη ανάλογο χώρο, καθώς μπορεί και να νόμιζαν ότι δεν έφτανε ποτέ στο νησί ο θανατηφόρος ιός!

Παρά τα Πρωτόκολλα, η αεροσυνοδός, μέλος τετραμελούς πληρώματος ιδιωτικού αεροσκάφους, που έφτασε χθες στην Κύπρο, μέσω Ισραήλ, μπήκε σε καραντίνα 14 ημερών στο γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και όχι στις εξοχικές κατοικίες της ΣΕΚ στα Καννάβια.

Τα γεγονότα, οι εξελίξεις και οι δυστοκίες προηγήθηκαν των αναγκαίων διαρρυθμίσεων και ενεργειών που απαιτούνταν να γίνουν, ώστε ο χώρος απομόνωσης ατόμων που είχαν επαφή ή του περίγυρου των ασθενών με κορωνοϊο να είναι κατάλληλος για φιλοξενία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, οι εργασίες συντήρησης στο εξοχικό συγκρότημα της ΣΕΚ στα Καννάβια – που όπως αποκαλύψαμε προ ημερών και επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας θα αποτελούσε τον χώρο καραντίνας των ατόμων αυτών- δεν έχουν ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα το Υπουργείο να ψάχνει εναλλακτικές λύσεις, για να μην βρεθούμε ανοχύρωτη πολιτεία. Όπως μας λέχθηκε, αυτός ο χώρος θα είναι μεν στα ορεινά θέρετρα, εκτός κοινοτήτων δε, ένεκα και των έντονων αντιδράσεων των κατοίκων της περιοχής.

Όπως ανέφερε και ο Υπουργός Υγείας, προς το παρόν για τα επόμενα 24ωρα, θα μείνει στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, απομονωμένη σε δωμάτιο αρνητικής πίεσης.

Ωστόσο πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο μεταφοράς της στο Νοσοκομείο Τρόοδους.

Συγκεκριμένα, γίνονται οι κατάλληλες προεργασίες ώστε συγκεκριμένος χώρος, εκτός των θαλάμων νοσηλείας, να διαμορφωθεί καταλλήλως.

Πρόκειται για οικία εντός του χώρου του Νοσοκομείου, η χρήση της οποίας ήταν για διαμονή του εκάστοτε Διευθυντή του Νοσοκομείου.

Οι αρμόδιοι έδιδαν από το πρωί μάχη προκειμένου να εντοπίσουν το κλειδί της εξώθυρας της οικίας το οποίο είχε χαθεί.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν, ότι το Υπουργέιο Υγείας είναι σε επαφή με το Τμήμα Δημοσίων Έργων, ώστε την Δευτέρα κλιμάκιο να επιθεωρήσει τον χώρο και να αρχίσει εργασίες συντήρησης ώστε να διαμορφωθεί καταλλήλως και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απομόνωση προσώπων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.