ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο πρώτος νεκρός από κορωνοϊό στην Κύπρο – Στα 84 συνολικά τα κρούσματα

Ο πρώτος νεκρός από κορωνοϊό στην Κύπρο – Στα 84 συνολικά τα κρούσματα

Τον πρώτο νεκρό από κορωνοϊό στην Κύπρο ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου το Υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για τον ένα εκ των τεσσάρων ασθενών που νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ο ασθενής που νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης, αφού παρουσίαζε μη αντιρροπούμενη κίρρωση ήπατος αλκοολικής αιτιολογίας, οξεία ηπατική ανεπάρκεια, οξεία νεφρική ανεπάρκεια σε έδαφος χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια, έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Κατά τη νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ο ασθενής, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19, που νοσηλευόταν στην ίδια κλινική, βρέθηκε θετικός, γεγονός που επιβάρυνε την κλινική του κατάσταση.

Ο ασθενής είχε μεταφερθεί για περαιτέρω νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου κατέληξε το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον 70χρονο Βρετανό που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Ο ασθενής νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με πολύ βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Εννέα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα στη Κύπρο. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 84 κρούσματα και κανένας θάνατος.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

Τρία άτομα που εντοπίστηκαν μέσω της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

Ένα άτομο που είναι επαγγελματίας υγείας (νοσηλευτής) από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου

Ένα άτομο το οποίο είναι ιπτάμενο προσωπικό σε αεροπορική εταιρεία, παρουσίασε συμπτώματα και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές για περαιτέρω διερεύνηση

Τέσσερα άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό (Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πολωνία), εκδήλωσαν συμπτώματα και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές.

Στο σύνολό τους οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου είναι 13 και υπάρχουν επίσης 4 ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται διασωληνωμένοι. Εξ αυτών τρεις είναι στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και ένας είναι στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης δόθηκαν τρία εξιτήρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.