Κύπρος: Εργαζόμενος καταγγέλλει αστυνομικούς για ύβρεις και βία – «Με χτύπησαν και με είπαν ”εξυπνόβλακα”» (βίντεο)

Κύπρος: Εργαζόμενος καταγγέλλει αστυνομικούς για ύβρεις και βία – «Με χτύπησαν και με είπαν ”εξυπνόβλακα”» (βίντεο)

Άσκηση βίας εκ μέρους αστυνομικών κατήγγειλε 29χρονος υπάλληλος καθαριότητας στον Δήμο Έγωμης στην Κύπρο.

Σύμφωνα την εφημερίφα «Πολίτης», στην καταγγελία του, ο 29χρονος, ο οποίος είναι πατέρας τρίχρονου παιδιού, αναφέρει πως έπεσε θύμα βίας γύρω στις 5 το απόγευμα της 31ης Μαρτίου από αστυνομικούς. Όπως αναφέρεται σε επιστολή του δικηγόρου του: «τον σταμάτησαν για έλεγχο, είχε κατάλληλο δικαιολογητικό και επειδή στάθμευσε λίγο πιο κάτω, ώστε να αφήσει το όχημά του και να μεταβεί στο όχημα εργασίας του (σ.σ. απορριματοφόρο) που ήταν σταθμευμένο λίγα μέτρα πιο κάτω, χτυπήθηκε βίαια, συνελήφθη, εξευτελίστηκε και κατηγορήθηκε».


Ο δικηγόρος του 29χρονου και πλέον κατηγορούμενου, τονίζει ότι λήφθηκαν μηδαμινά μέτρα ελέγχου για σκοπούς μετάδοσης του ιού από τους αστυνομικούς «και σας καλούμε για άμεση εργαστηριακή εξέταση όσων τον πλησίασαν».

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο 29χρονος, ενώ εργαζόταν σε αποριμματοφόρο έχοντας καλύψει 1,5 ώρα διαδρομής, ο οδηγός του τον κάλεσε να μεταβεί με το αυτοκίνητό του προς άλλο σημείο, για να συνεχίσουν το δρομολόγιο. Αυτό έγινε γιατί λόγω των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού δεν επιτρέπεται σε απορριματοφόρο να μεταφέρει ως συνοδηγό έναν εκ των εργατών, ενώ ούτε στο πίσω μέρος του να στέκονται δύο.

Ο 29χρονος, λίγα μέτρα από εκεί που τον ανέμενε το απορριματοφόρο, αντιλήφθηκε γυναίκα αστυνομικό η οποία τον κάλεσε να σταματήσει για έλεγχο. Ο ίδιος, όπως υποστηρίζει, σταμάτησε επιδεικνύοντας ενόσω ήταν στο μέσο του δρόμου τη βεβαίωση εργοδότη για να συνεχίσει ελάχιστα μέτρα ώστε να σταθμεύσει πίσω από το απορριματοφόρο.

Όπως ο ίδιος αναφέρει, στην άλλη πλευρά του δρόμου βρίσκονταν άλλοι δύο αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων τον προσέγγισε και χτυπώντας του το τζάμι του φώναζε πως είναι «εξυπνόβλ@@@ς». Ο 29χρονος, αφού εξηγεί ότι δεν προσπάθησε να διαφύγει όπως κατηγορήθηκε, λέει ότι κλήθηκε από τον ίδιο αστυνομικό να κατέβει επιτόπου, ενώ το όχημα το μετακίνησε άλλος αστυνομικός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακολούθησε επεισόδιο με φωνές και απειλές από τους αστυνομικούς οι οποίοι τον έβγαλα έξω από το αυτοκίνητο και τον έριξαν στην άσφαλτο για να τους περάσουν χειροπέδες. Ο 29χρονος μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα και κρατήθηκε μέχρι τα μεσάνυχτα. Εναντίον ασκήθηκε δίωξη για αμελή οδήγηση, αντίσταση σε σύλληψη, απειλές προς αστυνομικό και μη επίδειξη ταυτότητας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.