ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νίκος Αναστασιάδης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του για στενότερη συνεργασία Κύπρου – Αιγύπτου

Νίκος Αναστασιάδης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του για στενότερη συνεργασία Κύπρου – Αιγύπτου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι συμφώνησαν – σε τηλεφωνική συνομιλία – ότι η πανδημία έχει αποδείξει την ανάγκη για περαιτέρω στενή συνεργασία και συντονισμό μεταξύ των κρατών για την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών ενάντια στις κοινωνίες, τους θεσμούς και τις οικονομίες των χωρών, αναφέρει ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Παναγιώτης Σεντώνας, σε γραπτή του δήλωση.

Η Κύπρος μετρά σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό 940 κρούσματα του κορωνοϊού και 17 νεκρούς, ενώ η Αίγυπτος έχει ανακοινώσει περισσότερους από 19.000 ασθενείς Covid-19 και 816 νεκρούς.

«Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν για την κατάσταση που επικρατεί στις δύο χώρες σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι η πανδημία έχει αποδείξει την ανάγκη για περαιτέρω στενή συνεργασία και συντονισμό μεταξύ των κρατών, για την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών ενάντια στις κοινωνίες, τους θεσμούς και τις οικονομίες των χωρών», σημειώνει ο κ. Σεντώνας.

Αναστασιάδης και Σίσι συζήτησαν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προσθέτει, «εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του για τη διευθέτηση πτήσης από την Αίγυπτο προς την Κύπρο για τον επαναπατρισμό πολιτών τις επόμενες μέρες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν, επίσης, εκτενώς τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και άλλα θέματα που άπτονται της περιφερειακής ασφάλειας και συνεργασίας, καταλήγει η γραπτή δήλωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.