ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νίκη του «εκλεκτού» της Άγκυρας στις «εκλογές» των Κατεχόμενων: Ο «σκληρός» Ε.Τατάρ νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων;

Νίκη του «εκλεκτού» της Άγκυρας στις «εκλογές» των Κατεχόμενων: Ο «σκληρός» Ε.Τατάρ νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων;

Ο Ερσίν Τατάρ, με ποσοστό 32,44%, προηγείται στις «εκλογές» στα Κατεχόμενα της Κύπρου. Ο Μουσταφά Ακιντζί λαμβάνει μέχρι στιγμής ποσοστό 29,72%.

Έχουν καταμετρηθεί το 97,45% των ψήφων. Ο Τουφάν Ερχιουρμάν καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 21,61%, ενώ ακολουθούν Οζερσάι, Αρικλί και Ντενκτάς με 5,75%, 5,42% και 4,24% αντίστοιχα.

Το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί την επόμενη Κυριακή, αν και οι λοιποί υποψήφιοι είναι πιόνια της Αγκυρας και δεν υπάρχει πιθανότητα να παρεκκλίνουν της γραμμής της Άγκυρας για υπερψήφιση του Ερσίν Τατάρ

Η ήττα του Μ.Ακιντζί σηματοδοτεί την ισοπέδωση της πιο λογικής φωνής των Κατεχομένων από το 1974, καθώς ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είχε διαφοροποιηθεί από την Άγκυρα σε κάποια, έστω ήσσονος, σημασίας ζητήματα.

Η εκλογή του Ερσίν Τατάρ, απολύτως αναμενόμενη αφού είναι ο εκλεκτός της Άγκυρας και βέβαια οι «εκλογές» είναι σχήμα λόγου στα Κατεχόμενα..

Σηματοδοτεί την επικράτηση των απολύτως «σκληρών» θέσεων του Ρ.Τ.Ερντογάν και μόνο θετική δεν είναι η εξέλιξη για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού με όρους επιβιώσιμης λύσης.

Από την εποχή του Ρ.Ντενκτάς έχει να δει η Κύπρος τέτοιο «σκληρό» ηγέτη στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/ahval_en/status/1315343774558683136

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.