ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πολυεθνική Άσκηση «ΝΕΜΕΣΙΣ 2020» στα τεμάχια 1 και 2 της ΑΟΖ της Κύπρου με την συμμετοχή και της Μ.Βρετανίας (βίντεο)

Πολυεθνική Άσκηση «ΝΕΜΕΣΙΣ 2020» στα τεμάχια 1 και 2 της ΑΟΖ της Κύπρου με την συμμετοχή και της Μ.Βρετανίας (βίντεο)

Την ώρα που ο ίδιος ο «σουλτάνος» Ερντογάν απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα και με νέο Αττίλα την Κύπρο, ο Ελληνισμός προσπαθεί μέσω σημαντικών συμμαχιών να δημιουργήσει ασπίδα προστασίας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

H «ΝΕΜΕΣΙΣ 2020» αποτελεί άσκηση με υψηλό συμβολισμό τόσο εξαιτίας των απαιτητικών σεναρίων που θα εκτελεστούν όσο και λόγω των κρατών που θα λάβουν μέρος. Εκτός από την Ελλάδα η οποία κάθε φορά που της ζητηθεί δίνει το «παρών» στην Κύπρο, στην άσκηση θα συμμετέχουν οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Γαλλία, η Ιταλία, η Αίγυπτος και η Μεγάλη Βρετανία.

Οι περισσότερες χώρες στέλνουν ναυτικές δυνάμεις και επίλεκτους άνδρες, με τη Χώρα μας να απογειώνει C-130 από την Ελευσίνα το οποίο μεταφέρει Έλληνες κομάντο.

Σε μια «επίδειξη του εύρους της αμυντικής συνεργασίας Ηνωμένου Βασιλείου – Κύπρου», το HMS Albion, η ναυαρχίδα του Βασιλικού Ναυτικού, συμμετέχει σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ασκήσεων και εκπαίδευσης με όλες τις συμμετέχουσες δυνάμεις. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αποστολή πλοίων του Βασιλικού Ναυτικού στην Κύπρο, ενώ για πρώτη φορά βρετανικές και κυπριακές δυνάμεις θα εκπαιδευτούν από κοινού επί κυπριακού εδάφους..

Το HMS Albion RFA LYME BAY και δύο ελικόπτερα Wildcat θα συμμετέχουν στην άσκηση Νέμεσις στις 14 Οκτωβρίου, μια διεθνή άσκηση υπό τις οδηγίες του ΚΣΕΔ. Θα ακολουθήσουν και άλλες κοινές ασκήσεις κατά τη διάρκεια του Οκτώβρη, με την Εθνική Φρουρά και της 42 Μοίρας Βασιλικών Καταδρομέων. Πρόκεται για την ομάδα Littoral Response [LRG(X)], μια κοινή αποστολή στη Μεσόγειο η οποία θα υποστηρίξει τρέχουσες επιχειρήσεις και θα συνεισφέρει στην εκπαίδευση των βρετανικών δυνάμεων δίπλα από τους συμμάχους. Στην αποστολή συμμετέχουν πάνω από 1200 μέλη των βρετανικών δυνάμεων σε τρία σκάφη του Βασιλικού Ναυτικού και πεζοναύτες από τις Μοίρες 40/42 και 47. Σκοπός της LRG(X) είναι να δώσει τη δυνατότητα στους καταδρομείς να πειραματιστούν και να αναπτύξουν τακτικές, χρησιμοποιώντας καινοτόμο εξοπλισμό, κτίζοντας έτσι εμπειρία συνεργαζόμενοι με Βρετανούς και άλλους περιφερειακούς συμμάχους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον γενικό συντονισμό της άσκησης είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, την Εθνική Φρουρά, την Αστυνομία Κύπρου και το Τμήμα Αλιείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.