ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ν.Αναστασιάδης: «Η Τουρκία να σεβαστεί τις αποφάσεις του ΟΗΕ – Άμεση παύση των τουρκικών προκλήσεων»

Ν.Αναστασιάδης: «Η Τουρκία να σεβαστεί τις αποφάσεις του ΟΗΕ – Άμεση παύση των τουρκικών προκλήσεων»

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι μίλησε για τις συνεχόμενες προκλήσεις της Τουρκίας.

«Η σημερινή συνάντηση πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη συγκυρία για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» διαπίστωσε ο κ. Αναστασιάδης, αναφέροντας πως τη «στιγμή που παρατηρούμε σειρά ενεργειών που αποσκοπούν στην ειρήνη και σταθερότητα στην Αν. Μεσόγειο, η Τουρκία –με έκνομες ενέργειες– κλιμακώνει την ένταση και υπονομεύει τη σταθερότητα».

«Καταδικάζουμε με τον πλέον έντονο τρόπο τις παράνομες ενέργειες στην Αμμόχωστο», υπογράμμισε σχετικά με το άνοιγμα της παραλιακής ζώνης στα Βαρώσια, συμπληρώνοντας πως είναι αναγκαίο η Τουρκία να «σεβαστεί τις αποφάσεις του ΟΗΕ ώστε να προστατευθεί το status μίας περίκλειστης περιοχής που θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο στην επίλυση του Κυπριακού».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις «παράνομες γεωτρήσεις και έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές» και την απόπειρα διενέργειας ερευνών στην υφαλοκρηπίδα της ελληνικής δημοκρατίας και της παραβίασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας και των συνεχών παραβιάσεων του εναέριου χώρου της.

Παράλληλα, χαρακτήρισε νομικά άκυρη τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ολοκληρώνοντας επ΄ αυτού του ζητήματος ζήτησε τον σεβασμό της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων στις θαλάσσιες ζώνες, «όπως ορίζονται από το διεθνές δίκαιο και όχι όπως τις ερμηνεύει η Τουρκία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.