Διαψεύδει ο Ν.Αναστασιάδης: «Δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή η λύση των δύο κρατών»

Διαψεύδει ο Ν.Αναστασιάδης: «Δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή η λύση των δύο κρατών»

Τα όσα είπε σε συνέντευξη του ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου διαψεύδει ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

Στη συνέντευξη μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συζητήσεις που είχαν παλαιότερα, του είχε εκμυστηρευθεί πως δεν έβλεπε αρνητικά λύση δύο κρατών.

Στη γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει τα εξής:

  • Αποτελεί γεγονός πως μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά, τον Ιούλιο του 2017, είχα σειρά συναντήσεων μεταξύ των οποίων, όπως ήταν φυσικό, και με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.
  • Κατά τη συνάντηση ανέλυσα τους λόγους του ναυαγίου της Διάσκεψης, ως αποτέλεσμα της εμμονής της Τουρκίας σε αξιώσεις που άπτονταν της ασφάλειας των Ελληνοκυπρίων αλλά και της βιωσιμότητας μιας λύσης που με βάση τις εν λόγω αξιώσεις ανέτρεπαν στην ουσία την πολιτική ισότητα, προς όφελος των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας.

Στον διάλογο που ακολούθησε, αφού αναλύθηκαν οι στόχοι της Τουρκίας, κοινή ήταν η αντίληψη πως η λύση δύο κρατών δεν ήταν δυνατόν να γίνει αποδεκτή, διότι πέραν της μη αποδοχής ενός ανάλογου καθεστώτος από τον ΟΗΕ και την ΕΕ, θα ήταν και εις βάρος της ασφάλειας του Κυπριακού Ελληνισμού.

Με λυπεί αν εκ του όλου διαλόγου, ο Μακαριότατος αφέθη να αντιληφθεί άλλως από ό,τι οι θέσεις μου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξάλλου, στις πολυάριθμες συναντήσεις που ακολούθησαν, όπως και ο ίδιος δηλώνει, διαπίστωσε πως δεν υποστήριζα ανάλογες θέσεις.

  • Με την ευκαιρία θέλω να επαναλάβω πως παραμένω σταθερός στις προτάσεις που υπέβαλα από τον Σεπτέμβριο του 2017 προς τον ΓΓ των ΗΕ και έκτοτε έχω, σε σωρεία επιστολών μου, επαναδιατυπώσει πως οι θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς παραμένουν αμετάβλητες, με στόχο τη συνέχιση των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά και στη βάση του Κοινού Ανακοινωθέντος του Βερολίνου, της 25ης Νοεμβρίου 2019.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.