ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι υπάρχει διαπραγμάτευση Ε/κ-Τ/κ για τα Βαρώσια: «Θα τεθεί στον έλεγχο του ΟΗΕ»!

Τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι υπάρχει διαπραγμάτευση Ε/κ-Τ/κ για τα Βαρώσια: «Θα τεθεί στον έλεγχο του ΟΗΕ»!

Η Κυπριακή Δημοκρατία πρότεινε να υποστηρίξει το άνοιγμα του αεροδρομίου Ercan στην κατεχόμενη Κύπρο σε διεθνείς πτήσεις, σε αντάλλαγμα για τον έλεγχο των Βαρωσίων της Αμμοχώστου υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ. Αυτό, σύμφωνα με άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Gazette Duvar.

Η εν λόγω εφημερίδα επικαλείται δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής Kıbrıs Postası, το οποίο ανέφερε ότι η τουρκική πλευρά απέρριψε αυτήν την πρόταση καθώς ο έλεγχος των Βαρωσίων υπό διοίκηση Ηνωμένων Εθνών θεωρείται σημαντική παραχώρηση.

Όπως αναφέρει η Duvar, η εν λόγω προσφορά “βρίσκεται στην ατζέντα της ελληνικής κυπριακής διοίκησης από τη δεκαετία του 1990. Το σχέδιο προβλέπει ότι τα Βαρώσια θα επιστραφούν στους πρώην ιδιοκτήτες τους, κάτι που θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τους Ελληνοκύπριους.

Από την άλλη πλευρά, οι Τουρκοκύπριοι θα επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από το άνοιγμα του αεροδρομίου Ercan σε διεθνείς πτήσεις, καθώς στο αεροδρόμιο επιτρέπεται επί του παρόντος να πραγματοποιούνται πτήσεις μόνο προς και από την Τουρκία”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα εν λόγω δημοσιεύματα δεν έχουν σχολιαστεί από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.