ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κέντρο εκπαίδευσης ελέγχου συνόρων: Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν το έδαφος για πιθανή είσοδο της Κύπρου στη Συμμαχία;

Κέντρο εκπαίδευσης ελέγχου συνόρων: Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν το έδαφος για πιθανή είσοδο της Κύπρου στη Συμμαχία;

Οι ΗΠΑ θα κατασκευάσουν ως γνωστό ένα κέντρο που θα περιλαμβάνει ασφαλή διαχείριση της διέλευσης συνόρων και ελέγχου επιβατών για παρουσία τυχόν τρομοκρατών και ποινικών εγκληματιών, σε μια κίνηση που μας δείχνει ότι προετοιμάζουν το έδαφος και για άλλα πράγματα στο νησί, σύμφωνα με το National Post.

Μιλάμε για ένα χρηματοδοτούμενο από τις ΗΠΑ κέντρο στην Κύπρο, το οποίο θα βοηθήσει στην εκπαίδευση αξιωματούχων από χώρες της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής σχετικά με τις τελευταίες τεχνικές στα σύνορα, τα τελωνεία, την θάλασσα, καθώς και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Αυτό τόνισε ο επικεφαλής εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Ο Τσαντ Βόλφ δήλωσε ότι το Κυπριακό Κέντρο ασφαλείας 5 εκατομμυρίων δολαρίων (CYCLOPS) θα ενσωματώσει μια κινητή εγκατάσταση για να καθοδηγήσει τους αξιωματούχους σχετικά με τον καλύτερο τρόπο προστασίας και συμμετοχής τους σε διασυνοριακές έρευνες και στον κυβερνοχώρο.

Η εγκαθίδρυση του Κέντρου συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις ΗΠΑ, στους τομείς ασφάλειας και άμυνας, με την ονομασία CYCLOPS (Cyprus Center for Land, Open Seas andPort Security) και θα είναι κυπριακής ιδιοκτησίας ενώ έχει ήδη εξασφαλιστεί δέσμευση της κυβέρνησης των ΗΠΑ για αρχική χρηματοδότηση της ανέγερσης και λειτουργίας του.

Οι εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του κέντρου θα περιλαμβάνουν μια σειρά διαφορετικών πλατφορμών πρακτικής εκπαίδευσης, όπως μια παράνομη διέλευση χερσαίων συνόρων, περιοχή ελέγχου επιβατών και ένα κινητό εργαστήριο εκπαίδευσης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, το οποίο θα επιτρέψει στους περιφερειακούς εταίρους των ΗΠΑ να μάθουν τις βέλτιστες πρακτικές για την εξασφάλιση κρίσιμων υποδομών και να εμπλακούν σε διασυνοριακές έρευνες αντιμετώπισης της διάδοσης όπλων μαζικής καταστροφής στον κυβερνοχώρο.

Παράλληλα θα υποστηρίξει τις προσπάθειές τους για τον περιορισμό των κινδύνων διάδοσης που προκαλούν κακόβουλοι περιφερειακοί παράγοντες και βίαιες εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Οι Αμερικανοί θα εκπαιδεύσουν αρχικά τους Κύπριους και αυτοί με την σειρά τους θα εκπαιδεύουν αντίστοιχους ειδικούς άλλων κρατών, κυρίως γειτονικών.

Οι τομείς εκπαίδευσης που θα προσφέρει το Κέντρο αφορούν, μεταξύ άλλων:

• Συνοριακό έλεγχο και ασφάλεια

• Ασφάλεια λιμένων

• Τελωνειακούς ελέγχους στην ξηρά και στη θάλασσα, διαχείριση ΧΒΡΠ-Ε (Χημικά, Βιολογικά, Ραδιολογικά και Πυρηνικά) σε ειδικό εργαστήριο

• Κυβερνοασφάλεια

Ουσιαστικά έχουμε ένα κέντρο που αφορά στην μελλοντική πιθανή είσοδο της Κύπρου σε οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ για παράδειγμα.

Σύμφωνα όμως με τον Τούρκο σύμβουλο και Καθηγητή Δρ. Ata Atun, οι ΗΠΑ έχουν έξι στόχους για την Κύπρο, οι οποίοι προκαλούν συναγερμό στην Τουρκία:

• Οι Τουρκοκύπριοι αξιωματούχοι θα πιεστούν για ένα σχέδιο “αναγκαστικής” ενοποίησης το οποίο θα γίνει αποδεκτό και θα υπογραφεί στο μέλλον.

• Θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο Κυπριακό κράτος που θα ανήκει ολοκληρωτικά στην ΕΕ αντί της σημερινής «Κυπριακής Δημοκρατίας».

• Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη του ενιαίου Κυπριακού κράτους, η οποία καλύπτει μια τεράστια περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο, θα δηλωθεί και θα καταχωρηθεί στον ΟΗΕ.

• Μέρος αυτής της αποδεκτής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης θα ανήκει άμεσα στην Ελλάδα και το νέο Κυπριακό Κράτος, και όλα έμμεσα στην ΕΕ.

• Η Τουρκία θα διακόψει κάθε είδους οικονομική και στρατιωτική παρέμβαση, και τα τουρκικά στρατεύματα θα αποχωρήσουν από το νησί (όπως και τα ελληνικά).

• Η Ελλάδα και το νέο Κυπριακό κράτος θα έχουν μια μεγάλη πηγή πλούτου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο απώτερος στόχος των ΗΠΑ, είναι ο επανασχεδιασμός της περιοχής, με την δημιουργία στρατιωτικών βάσεων τόσο στα Κατεχόμενα, όσο και στην Ελληνοκυπριακή πλευρά, για τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.