ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κύπρος: Περισσότεροι από 4.000 εμβολιασμοί την τελευταία εβδομάδα

Κύπρος: Περισσότεροι από 4.000 εμβολιασμοί την τελευταία εβδομάδα

Την εβδομάδα από 11-15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν 4.191 εμβολιασμοί πολιτών σύμφωνα με το Εθνικό Πλάνο Εμβολιασμού της Κύπρου.

Ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας Κύπρου αναφέρει ότι η εμβολιαστική κάλυψη συνεχίζεται με τους πολίτες που εμπίπτουν στην ηλικιακή ομάδα άνω των 80 ετών, ενώ έχει ολοκληρωθεί σε 114 από τις 121 στέγες ευγηρίας η διαδικασία χορήγησης της 1ης δόσης στους διαμένοντες και το προσωπικό τους. Ακόμα, ολοκληρώνονται σήμερα οι εμβολιασμοί των επαγγελματιών υγείας ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ.

Παράλληλα, άρχισε από την περασμένη Τετάρτη ο εμβολιασμός των Προσωπικών Ιατρών Παιδιών (παιδίατροι) και Ενηλίκων.

Από την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, θα αρχίσει η χορήγηση της 2ης δόσης στα άτομα που εμβολιάστηκαν στην 1η φάση του Πλάνου στις στέγες ευγηρίας και τους επαγγελματίες υγείας πρώτης γραμμής.

Ταυτόχρονα, την Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, στις 9 το πρωί, θα τεθούν στη διάθεση των πολιτών ηλικίας άνω των 80 ετών 3.466 ραντεβού για τα εννέα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν παγκύπρια. Υπενθυμίζεται πως οι ποσότητες που παραλαμβάνονται αφορούν σε δύο δόσεις ανά άτομο και, ακολουθώντας τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και των παρασκευαστριών εταιρειών, η ποσότητα που απαιτείται για τη 2η δόση αποθηκεύεται για χορήγηση στον προβλεπόμενο χρόνο για κάθε εμβόλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι από κάθε φιαλίδιο μπορούν να χορηγηθούν έξι δόσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.