Διαψεύδει η Λευκωσία την αλλαγή όδευσης του αγωγού EastMed

Διαψεύδει η Λευκωσία την αλλαγή όδευσης του αγωγού EastMed

Η κυπριακή κυβέρνηση διαψεύδει, διά του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρα Παπαδόπουλου το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» σύμφωνα με το οποίο συζητείται σενάριο αλλαγής όδευσης του αγωγού EastMed και παράκαμψη της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο κ. Παπαδόπουλος σε δήλωση του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι «δεν ισχύει κάτι τέτοιο», ξεκαθαρίζοντας πως «δεν έχει αλλάξει ο προγραμματισμός ή τα σχέδια για την όδευση του EastMed».

Εξάλλου, είπε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου Αναστασιάδη, «είναι σημαντικό και πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι μελέτες έχουν χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ», προσθέτοντας ότι «οι χώρες στην περιοχή που εμπλέκονται και η Κυπριακή Δημοκρατία κάνουμε όλες εκείνες τις ενέργειες και καταβάλλουμε όλες εκείνες τις προσπάθειες, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα, οι επιλογές να υπάρχουν ενώπιον των εταιρειών που θα αναλάβουν το έργο για να αποφασίσουν».

Άρα, επισήμανε, «δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα».

Ερωτηθείς διευκρινιστικά αν από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας το δημοσίευμα διαψεύδεται, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε καταφατικά.

Το «Βήμα», επικαλούμενο αποκλειστικές πληροφορίες, αναφέρθηκε σε σενάριο «αλλαγής όδευσης του πολυδιαφημισμένου αγωγού φυσικού αερίου EastMed ώστε αυτός να εκκινεί μεν από το γιγαντιαίο κοίτασμα ‘Λεβιάθαν’ στο Ισραήλ και ακολούθως, αντί να πηγαίνει προς Κύπρο, να κατευθύνεται προς Αίγυπτο».

​Από εκεί, προστίθεται, «ο αγωγός θα συνεχίζει στην ξηρά – και όχι πλέον υποθαλασσίως στα αβυσσαλέα βάθη της Ανατολικής Μεσογείου – ως τα σύνορα Αιγύπτου – Λιβύης και έπειτα να ανεβαίνει προς την Κρήτη διερχόμενος από την περιοχή της οριοθετημένης ελληνοαιγυπτιακής ΑΟΖ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Σύμφωνα με το δημοσίευμα το σενάριο αυτό πρότεινε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και έχει αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων μεταξύ των ηγετών των εμπλεκόμενων χωρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.