Κύπρος: «Πα-τέρας» βίαζε επί τρία χρόνια την 9χρονη κόρη του – Την ξυλοκοπούσε & την απειλούσε

Κύπρος: «Πα-τέρας» βίαζε επί τρία χρόνια την 9χρονη κόρη του – Την ξυλοκοπούσε & την απειλούσε

Μια νεαρή πλέον κοπέλα στην Κύπρο, έζησε επί τρία χρόνια στιγμές φρίκης όταν ήταν 9 χρονών από τα χέρια του ίδιου της του πατέρα.

Στον άνδρα επιβλήθηκε κάθειρξη 15 ετών από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας. Ο πατέρας καταδικάστηκε για 26 κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα, καθώς απορρίφθηκε από το δικαστήριο έφεσή του.

Μαρτυρία, προς απόδειξη των κατηγοριών, έδωσαν συνολικά εννέα μάρτυρες, μεταξύ των οποίων η μητέρα του θύματος, η αδερφή, η θεία της μητέρας, ο φίλος του κοριτσιού, η ψυχοθεραπεύτρια, ο κλινικός ψυχολόγος και δύο αστυνομικοί.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η μητέρα του κοριτσιού εργαζόταν σε δύο δουλειές και απουσίαζε πάρα πολλές ώρες από το σπίτι. Έτσι, η κόρη έμενε για πολλές ώρες μόνη με τον πατέρα καθώς η αδερφή της είχε φύγει για σπουδές.

Η σχέση των γονιών της ήταν αρκετά άσχημες και συχνά τσακώνονταν γιατί αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα. Μάλιστα, πολλές φορές ο άνδρας είχε χτυπήσει τόσο τη μητέρα όσο και τη μεγάλη αδερφή του θύματος.

Η τελευταία φορά που η σύζυγος του δράστη υπήρξε θύμα ξυλοδαρμού ήταν τον Αύγουστο του 2015. Μετά από αυτό, επήλθε ο χωρισμός τους και μετά από διάταγμα του δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος εγκατέλειψε τη συζυγική οικία.

Όταν η κοπέλα ήταν εννέα χρονών, δηλαδή μετά τον Νοέμβριο του 2010, ένα βράδυ -στις γιορτές των Χριστουγέννων- βρισκόταν μόνη της στο σπίτι με τον πατέρα της, καθώς τα σχολεία ήταν κλειστά. Μετά από καυγά που είχε με τον καταδικασθέντα, η ίδια θύμωσε και πήγε στο δωμάτιο της χτυπώντας την πόρτα του διαδρόμου και του δωματίου της.

​Τότε, ο πατέρας μπήκε στο δωμάτιό της, άρχισε να τη χτυπάει και την έσπρωξε στο κρεβάτι της. Μετά της αφαίρεσε το παντελόνι, και το εσώρουχο και τη βίασε.

«Χωρίς τη θέλησή της, τη βίασε και της κρατούσε τα χέρια από τους καρπούς. Κατά τη διάρκεια του βιασμού της πονούσε πάρα πολύ και ήταν έτοιμη να λιποθυμήσει», όπως αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου.

Μετά ο πατέρας της έφυγε από το σπίτι και της είπε ότι δεν έπρεπε να πει τίποτα και να μην «κλαφτεί στην μαμά της». Η ίδια πίστευε ότι η ζωή της είχε τελειώσει, ότι δεν χρειαζόταν να κάνει οτιδήποτε πλέον, ότι δεν είχε κανένα δίπλα της και κανένας δεν θα μπορούσε να τη βοηθήσει.

Έναν χρόνο μετά το συμβάν, η ανήλικη ήταν μόνη της στο σπίτι και φορούσε τα τακούνια που της είχε αγοράσει ο πατέρας της. Τότε στο σπίτι έφτασε ο πατέρας της, ο οποίος είχε σχολάσει από τη δουλειά του, άφησε τα κλειδιά του στον πάγκο της κουζίνας, την πλησίασε και χωρίς να της πει οτιδήποτε, τη χτύπησε με τα χέρια του σε διάφορα μέρη του σώματός της και ήταν νευριασμένος, ωστόσο, η ίδια δεν γνώριζε τον λόγο.

Καθώς τη χτυπούσε, την άρπαξε από το χέρι, την τράβηξε και την πήγε στο δωμάτιό της. Την έσπρωξε στο κρεβάτι της και της αφαίρεσε επίσης το εσώρουχο της και ξάπλωσε από πάνω της. Εκείνη προσπάθησε να τον σπρώξει αλλά δεν τα κατάφερε και σταμάτησε να αντιδράει. Ο κατηγορούμενος τη βίασε ξανά. Έπειτα, φόρεσε τα ρούχα του και έφυγε, χωρίς να της πει το οτιδήποτε.

Ο ρόλος της γιαγιάς της

Μία μέρα -χωρίς να θυμάται η ανήλικη αν ήταν χειμώνας ή καλοκαίρι- ενώ αυτή βρισκόταν στη γιαγιά της -της μητέρας του πατέρα της- τσακώθηκε μαζί της, έφυγε από το σπίτι και πήγε σε ένα κοντινό πάρκο. Λίγο μετά ο πατέρας της έφτασε στο πάρκο. Κατέβηκε από το αυτοκίνητο του, την πλησίασε και την χτύπησε στο πρόσωπο. Μετά την έβαλε μέσα στο αυτοκίνητο, τη μετέφερε πίσω στη γιαγιά της, την ανάγκασε να ζητήσει συγγνώμη και την πήρε μαζί του στο σπίτι τους.

Εκεί, τη χτύπησε ξανά και την έριξε με το ζόρι πάνω στον καναπέ. Αφαίρεσε τα ρούχα της και τη βίασε ξανά, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται στη δικαστική απόφαση.

Μία άλλη μέρα που βρισκόταν ξανά στο σπίτι της γιαγιάς της, εκείνη ανέφερε στον γιο της (πατέρα της ανήλικης) ότι η μικρή δεν της συμπεριφερόταν καλά. Πολύ νευριασμένος ο πατέρας της, την μετέφερε στο σπίτι τους και αμέσως στο δωμάτιό της. Η ίδια δεν αντέδρασε γιατί γνώριζε ότι θα τη βίαζε.

Κάποια άλλη μέρα, η γιαγιά της είπε πως την είχε χτυπήσει η νεαρή κοπέλα ενώ τσακώνονταν. Μόλις ο καταδικασθέντας τη μετέφερε στο σπίτι, τη χτύπησε πολύ. Μετά, για άλλη μία φορά, τη βίασε.

Η στιγμή που το θύμα μίλησε

Η τελευταία φορά που προσπάθησε να βιάσει την κόρη του ήταν όταν εκείνη ήταν περίπου 11 ετών και πήγαινε στην Α’ τάξη Γυμνασίου: Ο άνδρας είχε βγάλει έξω το γεννητικό του όργανο, εκείνη αντέδρασε, του έδωσε ένα χαστούκι και έφυγε από το σπίτι. Πήγε στο σπίτι μίας φίλης της που μένει κοντά στο δικό της.

Μετά από αυτή την τελευταία προσπάθεια του, δεν έκανε ξανά κίνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελικά, τα Χριστούγεννα του 2015, η ανήλικη αποκάλυψε για πρώτη φορά τους βιασμούς της από τον πατέρα της στον φίλο της. Λίγο μετά, αποκάλυψε στη μητέρα της με χειρόγραφο σημείωμα τα όσα είχε βιώσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.