Αισχρή δήλωση από τον Ε.Τατάρ: «Τρομοκρατική οργάνωση ο ΕΟΚΑ»!

Αισχρή δήλωση από τον Ε.Τατάρ: «Τρομοκρατική οργάνωση ο ΕΟΚΑ»!

Μία αισχρή δήλωση έκανε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος χαρακτήρισε ως «τρομοκρατική οργάνωση» τον ΕΟΚΑ.

Όπως είπε ο Τατάρ ο ΕΟΚΑ «στόχευε στην προσάρτηση της Κύπρου στην Ελλάδα και την 1η Απριλίου 1955 άρχισε ένοπλο αγώνα μετατρέποντας την Κύπρο σε λίμνη αίματος».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης έκανε λόγο για μια οργάνωση (ΣΣ: την ΕΟΚΑ) που έγινε από κοινού και με την στήριξη της ε/κ ηγεσίας, της ορθόδοξης εκκλησίας των Ε/κ και της Ελλάδας με στόχο την ένωση. Πρώτα, συνέχισε, είχαν στόχο τους Βρετανούς και μετά του άρχισαν τις επιθέσεις εναντίον των Τ/κ.

«Μεταξύ 1955 – 1958 πολλά χωριά, τζαμιά, ιεροί και θρησκευτικοί χώροι μας δέχθηκαν τις επιθέσεις της ΕΟΚΑ, εκατοντάδες πολίτες μας σφαγιάστηκαν. Ο κύριος λόγος για την ίδρυση του τουρκικού οργανισμού αντίστασης (ΤΜΤ) ήταν η προστασία του τουρκοκυπριακού λαού από αυτές τις επιθέσεις» είπε.

Η ΤΜΤ, είπε, δημιουργήθηκε ως μια οργάνωση υπεράσπισης και αυτή η αντίστασή της οδήγησε αργότερα στο να είναι οι Τ/κ «ισότιμος ιδρυτικός εταίρος» της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Ερσίν Τατάρ αναφέρθηκε και στο σχέδιο Ακρίτας, αλλά και στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, ενώ είπε ότι αν δεν ήταν η «ειρηνευτική επιχείρηση» – όπως αναφέρθηκε στην εισβολή – από την «μητέρα πατρίδα Τουρκία, θα ζούσαμε μια δεύτερη Κρήτη, δεν θα έμενε ούτε ένας Τούρκος. Αυτό το αποδεικνύουν το Βουνό (Τόχνη), η Μαράθα, ο Σανταλάρης, η Αλόα και οι άλλες δολοφονίες».

Σήμερα, ανέφερε, έχουν το δικό τους «κράτος» και ζουν με ασφάλεια και ευμάρεια κάτω από την ασφάλεια του τουρκικού στρατού και της Τουρκίας. Αλλά, υποστήριξε, οι επιθέσεις, η απομόνωση, τα εμπάργκο, οι προσπάθειες κατάρρευσης της οικονομίας τους, η κατάργηση των τουρκικών εγγυήσεων και η απομάκρυνση του τουρκικού στρατού συνεχίζονται, διαφοροποιημένες, από την ε/κ πλευρά. «Όπως και στο παρελθόν αντιστεκόμαστε σε αυτό και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Δεν θα παραιτηθούν ποτέ, ανεξάρτητα από το όποιο κόστος, από το «κράτος», την «ελευθερία», την «κυριαρχία»» και τις εγγυήσεις της Τουρκίας, πρόσθεσε.

Επανέλαβε τέλος ότι στην άτυπη πενταμερή της Γενεύης με την στήριξη της Τουρκίας, θα φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την λύση που θα βασίζεται στην ύπαρξη δύο ίσων, κυρίαρχων κρατών που θα ζούνε δίπλα δίπλα και θα συνεργάζονται. Δεν υπάρχει επιστροφή από αυτό, κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.