ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κύπρος: Θα κλείνει το σχολείο με τον εντοπισμό 3 κρουσμάτων κορωνοϊού σε διάστημα μιας εβδομάδας

Κύπρος: Θα κλείνει το σχολείο με τον εντοπισμό 3 κρουσμάτων κορωνοϊού σε διάστημα μιας εβδομάδας

Το υπουργείο Υγείας Κύπρου, σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας και τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε τη διαφοροποίηση του πρωτοκόλλου ιχνηλάτησης των κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό:

Στενές επαφές ενός μαθητή ή εκπαιδευτικού θετικού στον ιό θεωρούνται όλα τα παιδιά του ίδιου τμήματος, καθώς και οι επαφές του κρούσματος εκτός τάξης στα διαλείμματα, στο λεωφορείο, στις κοινωνικές συνευρέσεις κτλ και οφείλουν να παραμένουν σε περιορισμό.

Σε περιπτώσεις όπου σε μια σχολική μονάδα (σχολείο ή κύκλος) εντοπίζονται θετικοί στον ιό διαφορετικοί μαθητές/εκπαιδευτικοί από τρεις ή/και περισσότερες διαφορετικές τάξεις, σε διάστημα μιας εβδομάδας, κλείνει το σχολείο και η εκπαίδευση πραγματοποιείται εξ αποστάσεως για διάστημα μιας εβδομάδας. Εάν πρόκειται για δημοτικό σχολείο, κλείνουν όλες οι τάξεις του κύκλου εφόσον οι δύο κύκλοι είναι ξεχωριστοί χωροταξικά.

Μια βδομάδα μετά το κλείσιμο της μονάδας (δηλαδή την 6η ημέρα μετά το κλείσιμο), όλο το σχολείο υποβάλλεται σε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (ρινική δειγματοληψία για τους ανήλικους), πλην των τάξεων που θεωρούνται στενές επαφές και πρέπει να μείνουν σε αυτοπεριορισμό για όλο το ενδεικνυόμενο διάστημα. Όσες τάξεις δεν έχουν νέο κρούσμα επιστρέφουν την επόμενη ημέρα. Στις τάξεις που εντοπίζεται νέο κρούσμα, επιστρέφουν μόνο οι μαθητές/εκπαιδευτικοί της τάξης που δεν αποτελούν στενή επαφή και έχουν αρνητικό αποτέλεσμα.

Για το διάστημα που η σχολική μονάδα λειτουργεί με εξ αποστάσεως εκπαίδευση, οι μαθητές απέχουν και από τις απογευματινές και εξωσχολικές δραστηριότητες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με την αλλαγή στη διαδικασία, μειώνεται η πιθανότητα δημιουργίας αλυσίδας στο σχολείο και ταυτόχρονα προστατεύεται η εκπαιδευτική διαδικασία στα τμήματα που δεν έχουν θετικά περιστατικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.