ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Κύπρος: Μητροπολίτης κατηγορείται πως ασέλγησε σε 16χρονη – Πλήρωσε εγγύηση 50.000 ευρώ

Κύπρος: Μητροπολίτης κατηγορείται πως ασέλγησε σε 16χρονη – Πλήρωσε εγγύηση 50.000 ευρώ

Ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος, αφέθηκε σήμερα Δευτέρα 12 Απριλίου ελεύθερος με καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ από δικαστήριο της Κύπρου προκειμένου να παρουσιαστεί τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου ενώπιον του Κακουργιοδικείου για να δικαστεί ως κατηγορούμενος για βιασμό γυναίκας το 2011 στο γραφείο του στην Μητρόπολη.

Εναντίον του Μητροπολίτη που σήμερα είναι 83 ετών καταχωρήθηκε ακόμα μία υπόθεση στο επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας για σεξουαλική επίθεση εναντίον 16χρονης το 1981.

Ακόμα δύο γυναίκες έχουν καταγγείλει απόπειρα βιασμού τους από τον ίδιο Μητροπολίτη.

Οι δύο γυναίκες ζουν μόνιμα στο εξωτερικό και πρόκειται να δώσουν κατάθεση στην αστυνομία όταν επιστρέψουν στην Κύπρο.

Ο Μητροπολίτης παραιτήθηκε πριν από ένα χρόνο από τον θρόνο του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Διατηρεί το αρχιερατικό του αξίωμα και διαμένει στην Μητρόπολη Κιτίου στην Λάρνακα.

Για την δραστηριότητα του, υπήρχαν πληροφορίες πολλά χρόνια και μάλιστα είχαν γίνει καταγγελίες στην Αρχιεπισκοπή η οποία δεν έλαβε μέτρα, καθώς δεν είχε πειστεί ο Αρχιεπίσκοπος.

Οι γυναίκες που κατήγγειλαν τον Μητροπολίτη, είχαν ως κοινό χαρακτηριστικό την ανάγκη που τις οδήγησε στην Μητρόπολη για να ζητήσουν βοήθεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μητροπολίτης φέρεται σε κάποιες περιπτώσεις να τους πρόσφερε ουίσκι για να κάμψει τις αντιστάσεις τους και στη συνέχεια τους επιτέθηκε στο γραφείο του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.