ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στην Γενεύη ο Ν.Αναστασιάδης για την άτυπη σύνοδο για το Κυπριακό

Στην Γενεύη ο Ν.Αναστασιάδης για την άτυπη σύνοδο για το Κυπριακό

Στην Γενεύη έχει φτάσει ήδη ο Νίκος Αναστασιάδης για να λάβει μέρος στην άτυπη σύνοδο για το Κυπριακό που έχει συγκαλέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Απόψε θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης της διάσκεψης στην οποία συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Βρετανίας και Τουρκίας, οι ηγέτης της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής κοινότητας και ο ΓΓ του ΟΗΕ. Η ΕΕ δεν λαμβάνει μέρος ούτε καν με καθεστώς παρατηρητή μετά από απαίτηση της τουρκικής πλευράς και της Βρετανίας.

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια της πτήσης προς την Ελβετία ανέφερε πως «πρόκειται για μια πραγματικά κρίσιμη για την Κύπρο συνάντηση. Γνωρίζοντας ακριβώς και αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα, η δική μας πλευρά, πέραν του ίδιου, αλλά και όλη η αντιπροσωπεία, μεταβαίνουμε με αποφασιστικότητα και με την πολιτική βούληση, προκειμένου να δημιουργήσουμε ή να συνδράμουμε να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις, ώστε επιτέλους να ξεκινήσει ή να επαναρχίσει μια ουσιαστική διαπραγμάτευση, στη βάση πάντα – και θέλω να το υπογραμμίσω – των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, των ομόφωνων αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου, των όσων η δήλωση της 25ης Νοεμβρίου διαλαμβάνει και αποτελεί τις παραμέτρους λύσης του Κυπριακού».

«Μακάρι και η άλλη πλευρά να προσέλθει με την ανάλογη βούληση, την ανάλογη εκτίμηση, γιατί δεν θα είναι μόνον εις βάρος των Ελληνοκυπρίων η οποιαδήποτε εκτροπή, αλλά και εις βάρος των Τουρκοκυπρίων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.