ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Κίνα υποστηρίζει λύση στο Κυπριακό με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ (φωτο)

Η Κίνα υποστηρίζει λύση στο Κυπριακό με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ (φωτο)

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών είχε ο Νίκος Χριστοδουλίδης στον απόηχο της άτυπης πενταμερούς στη Γενεύη για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών η συνομιλία των δύο ανδρών ήταν εγκάρδια και αφού ενημέρωσε τον Κινέζο ομόλογό του για την πορεία των συζητήσεων στη Γενεύη, εκφράστηκε η σταθερή θέση της Κίνας για λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ.

Τούτων δοθέντων σημαίνει ότι ένα ακόμα μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το πέμπτο, απορρίπτει τις τουρκικές θέσεις για αλλαγή του πλαισίου λύσης του Κυπριακού, δηλαδή την εγκατάλλειψη της επανένωσης του νησιού μέσω μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και την υιοθέτηση της λύσης για δύο κυρίαρχα κράτη, πρόταση που κατέθεσε επισήμως ο Ερσίν Τατάρ.

Οι άλλες τέσσερις χώρες που μέχρι στιγμής έχουν ταχθεί υπέρ του ισχύοντος πλασίου λύσης που περιγράφουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Γαλλία και η Βρετανία.

Εγκάρδια συνομιλία, σταθερή υποστήριξη

«Σε εγκάρδια συνομιλία με τον Κινέζο ομόλογό μου, είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για τις συζητήσεις στην διάσκεψη υπό τον ΟΗΕ στη Γενεύη για το Κυπριακό και να ανταλλάξουμε απόψεις για το μέλλον. Εκφράστηκε η εκτίμηση για τη σταθερή στάση της Κίνας και την υποστήριξη της λύσης που βασίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών» έγραψε ο Κύπριος ΥΠΕΞ στο twitter.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.