Κύπρος: Τον Ιούνιο ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα των 20-29 ετών

Κύπρος: Τον Ιούνιο ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα των 20-29 ετών

Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου έχει θέσει ως στόχο την εμβολιαστική κάλυψη του 65% του πληθυσμού τουλάχιστον με την 1η δόση με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Ιουνίου.

Τις δυο επόμενες ημέρες ανοίγει η πύλη Εμβολιασμού για άτομα 27-28 και 25-26 ετών. Ήδη στην Κύπρο έχει εμβολιαστεί με την 1η δόση ποσοστό 36,5% του πληθυσμού, ποσοστό υψηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (31,3%).

Συνεχίζοντας τη διαδικασία για διευθέτηση ραντεβού, η πύλη Εμβολιασμού θα ανοίξει τις επόμενες μέρες για τις ηλικίες 27-28 ετών αύριο το πρωί και για τις ηλικίες 25-26 μεθαύριο.

Το υπουργείο επισημαίνει πως τα οφέλη από τον εμβολιασμό είναι πλέον εμφανή και στην Κύπρο, αφού όπως διαφαίνεται από τα τελευταία δεδομένα, ο αριθμός των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσηλευτήρια έχει μειωθεί αισθητά, απόρροια της εμβολιαστικής κάλυψης.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι τα περιστατικά κρουσμάτων που έχουν ιστορικό εμβολιασμού, η συμπτωματολογία είναι ήπια και δεν καταλήγει σε νοσηλεία.

Διαμηνύει ότι το εμβόλιο κατά της νόσου και η τήρηση των απλών μέτρων ατομικής προστασίας είναι τα όπλα για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού και να σταματήσουμε τη μετάδοση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επιστροφή στην κανονικότητα το συντομότερο και η ασφαλής επανεκκίνηση των κοινωνικών δραστηριοτήτων και της οικονομίας, εξαρτάται από την ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη απέναντι στο σύνολο και την αντίληψη ότι ο στόχος μας θα επιτευχθεί μόνο μέσα από συλλογικότητα, σημειώνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.