ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κύπρος: Ο Ν.Αναστασιάδης είναι πρόθυμος να συναντηθεί με τον Τατάρ για Αμμόχωστο και Κυπριακό

Κύπρος: Ο Ν.Αναστασιάδης είναι πρόθυμος να συναντηθεί με τον Τατάρ για Αμμόχωστο και Κυπριακό

Βάσει όσων ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Κυριάκος Κούσιος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε σήμερα την ετοιμότητά του να συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη και να συζητήσουν θέματα Μέτρων Οικοδόμηση Εμπιστοσύνης για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε, επίσης, ικανοποίηση για την επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κούσιος τόνισε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ, στην οποία συμμετείχαν, επίσης, η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ, κα Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, κ.κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης και Εργκιούν Ολγκούν.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης, όπως αυτά λειτουργούσαν προ της πανδημίας του κορονοϊού, και συνεχάρη τόσο τους δύο διαπραγματευτές όσο και τα μέλη της δικοινοτικής τεχνικής επιτροπής για την εργασία τους και την εποικοδομητική τους συνεισφορά που οδήγησαν στη συμφωνία. Επίσης, ευχαρίστησε την κα Σπέχαρ για τη συνδρομή της ιδίας και των ΗΕ.

Περαιτέρω, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί οποτεδήποτε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη για να συζητήσουν τόσο τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που έχει προτείνει και αφορούν την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, το αεροδρόμιο της Τύμπου και το λιμάνι της Αμμοχώστου όσο και το κυπριακό πρόβλημα γενικότερα και την επίλυσή του μέσω διαπραγματεύσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από πλευράς του, ο κ. Τατάρ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης, ενώ η κα Σπέχαρ ευχαρίστησε τους δύο ηγέτες, τους διαπραγματευτές και τα μέλη της τεχνικής επιτροπής για τη συνεργασία που είχαν με το θετικό αποτέλεσμα στο οποίο κατέληξαν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.