Με τον ΓΓ του ΟΗΕ Α.Γκουτέρες θα συναντηθεί την Παρασκευή ο Ν.Αναστασιάδης

Με τον ΓΓ του ΟΗΕ Α.Γκουτέρες θα συναντηθεί την Παρασκευή ο Ν.Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συναντήθηκε με την Ειδική Απεσταλμένη του γγ των ΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ.

Ετοιμότητα συμμετοχής σε νέα άτυπη διάσκεψη

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, ο κ. Αναστασιάδης επαναβεβαίωσε στην κ. Λουτ την ετοιμότητά του να συμμετάσχει τόσο σε μία νέα άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό όσο και σε ουσιαστικές συνομιλίες, με σκοπό την εξεύρεση μίας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης, στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και των σχετικών όρων εντολής του γγ των ΗΕ.

Προτάσεις για ΜΟΕ

Όπως αναφέρει, σε γραπτή δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επανέλαβε τις προτάσεις του για ουσιαστικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, όπως αυτά έχουν γνωστοποιηθεί στον γγ των ΗΕ σε επιστολή που του απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και όπως αυτά κατατέθηκαν κατά την άτυπη πενταμερή διάσκεψη, στη Γενεύη, στις 27-29 Απριλίου. Εξέφρασε, την ίδια στιγμή, την ετοιμότητά του, αν ο γγ το κρίνει χρήσιμο, για κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση την ερχόμενη Παρασκευή, 25 Ιουνίου, με τον γγ των ΗΕ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες, με τον οποίο θα συζητήσει το όλο φάσμα του Κυπριακού και θα θέσει εκ νέου στον γγ των ΗΕ τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.