ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ανησυχία στην Κύπρο: Δύο δολοφονικές ενέργειες και ένας εμπρησμός με το που ανέλαβε καθήκοντα ο νέος υπ.Δικαιοσύνης

Θορυβημένες οι κυπριακές αρχές από τα απανωτά εγκληματικά χτυπήματα των τελευταίων ημερών

Ανησυχία στην Κύπρο: Δύο δολοφονικές ενέργειες και ένας εμπρησμός με το που ανέλαβε καθήκοντα ο νέος υπ.Δικαιοσύνης

Ανησυχία επικρατεί στις κυπριακές αρχές, από τα απανωτά εγκληματικά χτυπήματα των τελευταίων ημερών, μόλις λίγα εικοσιτετράωρα από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Μάριου Χαρτσιώτη.

Δεν είχαν περάσει λίγες ώρες μετά τη πρώτη συνάντηση του νέου υπουργού με την ηγεσία της κυπριακής Αστυνομίας, και την δήλωση του για ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και σε πολυσύχναστο δρόμο της Λευκωσίας σημειώθηκε απόπειρα φόνου, σε ώρα πυκνής κίνησης (5 το απόγευμα). Στόχος ήταν άτομο το οποίο απασχόλησε πολλές φορές την Αστυνομία για εμπλοκή του σε υποθέσεις του οργανωμένου εγκλήματος. Στο αυτοκίνητο του επέβαιναν και τα δύο ανήλικα παιδιά του. Ο δράστης έριξε δύο πυροβολισμούς στα τυφλά, χωρίς ευτυχώς, να τραυματίσει κανέναν.

Είναι αξιοσημείωτο πως ο στόχος της εγκληματικής ενέργειας, σηκώθηκε και έφυγε στο εξωτερικό, χωρίς καν να δώσει κατάθεση στην Αστυνομία!

Λίγες ώρες αργότερα, άγνωστοι γάζωσαν με καλασνίκοφ αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν άνδρας ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας, έξω από σπίτι επιχειρηματία. Ο επιχειρηματίας λίγες μέρες νωρίτερα είχε γίνει στόχος επίθεσης με χειροβομβίδα που είχε ριχτεί σε κτήριο ιδιοκτησίας του.

Πριν καν ξεκαπνίσουν τα όπλα από τις δύο δολοφονικές ενέργειες, σημειώνεται εμπρησμός σε αυτοκίνητο γυναίκας που υπηρετεί ως Δημόσια Κατήγορος (Εισαγγελέας) στη Πάφο, ενώ ο σύζυγος της είναι ο υπεύθυνος της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών της Αστυνομίας.

Όλα αυτά μέσα σε δύο 24ωρα και ενώ είχαν σημειωθεί και σοβαρά επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα, με επίθεση χούλιγκανς κατά αστυνομικών και καταστροφή περιπολικών, στο στάδιο ΓΣΠ στη Λευκωσία.

Είχαν προηγηθεί εμπρησμοί, βομβιστικές ενέργειες και πριν λίγους μήνες δύο δολοφονίες, ατόμων που για χρόνια ήταν γνωστό πως είχαν εμπλοκή με υποθέσεις του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου, Γιώργος Σαββίδης, δεν έκρυψε την ανησυχία του για τα φαινόμενα εγκληματικότητας, λέγοντας πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής, καθώς η επίθεση κατά της Δημόσιας Κατηγόρου αποτελούσε ευθεία επίθεση στο κράτος και τη Δημοκρατία.

Αξιοσημείωτο είναι πως λίγες μέρες πριν, ακόμα μια Δημόσια Κατήγορος στη Πάφο, είχε δεχθεί επίθεση στο σπίτι της με χειροβομβίδα.

Ο Δήμαρχος Πάφου, Φ. Φαίδωνος, δήλωσε πως ο υπόκοσμος έχει αποκτήσει πλέον το πάνω χέρι και πίσω από τις εγκληματικές ενέργειες κρύβονται έμποροι ναρκωτικών, οι οποίοι μάλιστα είναι γνωστοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της Αστυνομίας να αντιδράσει, τα ξημερώματα έγινε «αιφνιδιαστική» έρευνα στις Κεντρικές Φυλακές, καθώς κάποιοι θεωρούν πως πολλές από τις εγκληματικές ενέργειες οργανώνονται από κατάδικους, οι οποίοι δίνουν οδηγίες από τα κελιά τους, καθώς εδώ και χρόνια δεν λειτουργεί σύστημα απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων, πολλοί κρατούμενοι διαθέτουν κινητά τηλέφωνα με πρόσβαση στο internet. Επίσης κατά καιρούς γίνονται συλλήψεις δεσμοφυλάκων οι οποίοι μεταφέρουν στις Φυλακές ναρκωτικά ή κινητά τηλέφωνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.