Τη βασάνισαν πριν την σκοτώσουν

Την αγριότητα σε όλο το μεγαλείο της έβγαλαν κάποιοι σε ένα ανυπεράσπιστο ζώο στην Κύπρο δημιουργώντας αποτροπιασμό με τις πράξεις τους.

Κάτοικοι στο Δασάκι της Άχνας, «πάγωσαν» στη θέα μιας κρεμασμένης σε μπασκέτα γηπέδου αλεπούς…

Τη βασάνισαν πριν την σκοτώσουν

Εκτιμάται ότι το ζώο βασανίστηκε από κάποιους προτού το σκοτώσουν.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το larnakaonline.com, το οποίο προκάλεσε σοκ και αποτροπιασμό στην τοπική κοινωνία, συνέβη το περασμένο Σάββατο (28/5) έξω από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας. Καταγγέλθηκε στην Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, η οποία ήδη ξεκίνησε εξετάσεις σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τα άτομα που κρύβονται πίσω από την σοβαρή αυτή υπόθεση.

Στις έρευνες συμμετέχει και η Επαρχιακή Επιτροπή Ευημερίας των Ζώων, μέλη της οποίας κατόρθωσαν να κατεβάσουν το νεκρό ζώο το πρωί της Κυριακής. Η νεκρή αλεπού μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρείο Λευκωσίας, προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προήλθε.

Σε δηλώσεις του, ο κοινοτάρχης Δάσους Άχνας Νίκος Βάσιλας καταδίκασε το περιστατικό και απηύθυνε έκκληση προς την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων να εντείνει τις έρευνές της, έτσι ώστε να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά από το δικαστήριο οι ασυνείδητοι που προκάλεσαν αυτό το έγκλημα, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή του το Κόμμα των Ζώων αναφέρει ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία πολίτη, ο οποίος μόλις αντίκρισε το θέαμα με την νεκρή αλεπού κρεμασμένη στην μπασκέτα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι

Όπως σημειώνει, το ζώο μάλλον σκοτώθηκε από κάποιους, οι οποίοι στη συνέχεια το μετέφεραν και το τοποθέτησαν σε κοινή θέα πάνω στην μπασκέτα του γηπέδου καλαθόσφαιρας.

«Το νεκρό σώμα της αλεπούς βρίσκεται στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, στη Λευκωσία, όπου θα γίνει η νεκροψία για να διαφανεί με ποιον τρόπο έχει δολοφονηθεί.

Ταυτόχρονα, γίνεται προσπάθεια από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας για εντοπισμό των ατόμων που προέβησαν σε αυτή την άνομη και ανατριχιαστική πράξη», αναφέρει το Κόμμα των Ζώων, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι.

«Πρέπει επιτέλους να σταλεί ένα δυνατό μήνυμα προς όλους, ότι δεν πρόκειται να συνεχιστεί η ανοχή σε τέτοιες βάρβαρες πράξεις ενάντια σε αθώα και ανυπεράσπιστα ζώα. Ας αναλογιστούμε, ως Ευρωπαίοι πολίτες, εάν τέτοιες πράξεις περιποιούν τιμή στην Κύπρο και στον πολιτισμό μας», καταλήγει το Κόμμα των Ζώων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!