ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κύπρος: Άφαντος παραμένει κρατούμενος που ξήλωσε το παράθυρο του κελιού του και απέδρασε

Άφαντος παραμένει εδώ και τέσσερις ημέρες ο 28χρονος Χαράλαμπος Σάββα, που είναι υπόδικος για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών

Κύπρος: Άφαντος παραμένει κρατούμενος που ξήλωσε το παράθυρο του κελιού του και απέδρασε

Άφαντος παραμένει εδώ και τέσσερις μέρες ο 28χρονος Χαράλαμπος Σάββα, ο οποίος κατάφερε να αποδράσει από τα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμειας, λίγο έξω από τη Λευκωσία.

Ο Σάββα, είναι υπόδικος για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών και ελλείψει χώρου στις Κεντρικές Φυλακές, οι οποίες αντιμετωπίζουν χρόνιο πρόβλημα υπερπληθυσμού, κρατείτο σε εγκαταστάσεις της αστυνομίας.

Παρά το ότι τα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμειας θεωρούνται ως ένας από τους καλύτερα φυλασσόμενους χώρους της Αστυνομίας, χωρίς να γίνει αντιληπτός, μπόρεσε να φύγει χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς.

Πρώτα ξήλωσε ένα μεταλλικό στήριγμα από ειδικά διαμορφωμένο κελί για κράτηση αναπήρων. Το κελί αυτό, σύμφωνα με τους κανονισμούς, είναι πάντα σφραγισμένο ώστε να χρησιμοποιείται μόνο όταν χρειάζεται να κρατηθούν άτομα με κινητικές δυσκολίες. Ο Σάββα, αφού ξήλωσε το μεταλλικό στήριγμα, το μετέφερε στο κελί του, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους αστυνομικούς, παρά το ότι πέραν του φυσικού ελέγχου ανά ημίωρο, υπάρχει και έλεγχος με κάμερες.

Για ημέρες, με το μεταλλικό αντικείμενο σκάλιζε τον τοίχο γύρο από το παράθυρο του κελιού του το οποίο αποτελείται από υαλότουβλα. Και πάλι κανείς δεν τον αντιλήφθηκε, παρά το ότι η δουλειά αυτή δεν μπορούσε να γίνει χωρίς πρόκληση θορύβου. Μπόρεσε και αφαίρεσε το πλαίσιο με τα υαλότουβλα και να βγει από ο κελί του, καθώς στην εξωτερική πλευρά δεν υπήρχαν σίδερα.

Πήδηξε από ύψος περίπου τεσσάρων μέτρων και βρέθηκε στον εξωτερικό χώρο των κρατητηρίων ο οποίος περιβάλλεται από έναν ψηλό τοίχο με συρματοπλέγματα.

Χρησιμοποιώντας ένα φορτηγό (τεκμήριο κάποιας υπόθεσης) το οποίο ήταν σταθμευμένο δίπλα στον τοίχο, ανέβηκε και πήδηξε εκτός του χώρου των αστυνομικών κρατητηρίων και εξαφανίστηκε.

Θεωρείται πιθανόν να έχει διαφύγει στα κατεχόμενα, καθώς όλες οι έρευνες που έγιναν ως τώρα δεν έχουν οδηγήσει στη σύλληψη του.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι και ο εξωτερικός χώρος των κρατητηρίων ελέγχεται με κάμερες και διαθέτει σύστημα συναγερμού. Η απόδραση του 28χρονου έγινε αντιληπτή κατά την καταμέτρηση από τους αστυνομικούς, όταν βρέθηκαν μπροστά στο ξηλωμένο παράθυρο του κελιού του. Ο Αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας ζήτησε έκθεση γεγονότων και έθεσε τρεις αστυνομικούς σε διαθεσιμότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμειας, έχουν αντιμετωπίσει και στο παρελθόν συμβάντα αποδράσεων αλλά και ελλιπούς ασφάλειας. Η πλέον πρόσφατη περίπτωση αφορούσε Τούρκο κρατούμενο, για φόνο στις Φυλακές, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε αναπτήρας με τον οποίο είχε βάλει φωτιά σε στρώματα, ενώ στο κελί του είχαν βρεθεί κρυμμένα κάτω από το στρώμα του και χιλιάδες ευρώ σε μετρητά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.