ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κύπρος: Με τον Ν.Χριστοδουλίδη επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Αλ Σίσι

Ο κ. Χριστοδουλίδης αποδέχθηκε πρόσκληση για επίσκεψη στην Αίγυπτο

Κύπρος: Με τον Ν.Χριστοδουλίδη επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Αλ Σίσι

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, χθες το βράδυ ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι «υπάρχουν τεράστιες προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων Κύπρου – Αιγύπτου».

Ο κ. Χριστοδουλίδης αποδέχθηκε πρόσκληση για επίσκεψη στην Αίγυπτο και ο κ. Σίσι τον συνεχάρηκε για την εκλογή του στην προεδρία της Δημοκρατίας και επιβεβαίωσε την ισχυρή πολιτική του βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκε στην πρώτη Διακυβερνητική Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο, παρουσία του ιδίου, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, και τη σημασία διοργάνωσης της επόμενης συνάντησης το συντομότερο δυνατό. Σημείωσε επίσης τη σημασία της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας, λαμβάνοντας υπόψη και τη δυναμική που έχει αποκτήσει.

Κατά την τηλεφωνική συνομιλία, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, ανάμεσα σε άλλα, σε τομείς όπως το εμπόριο, την ενέργεια, τον τουρισμό και την άμυνα. Ευχαρίστησε δε την Κυπριακή Δημοκρατία για τη διαχρονική συμβολή που διαδραματίζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των σχέσεων Αιγύπτου και ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε στον κ. Σίσι ότι η Αίγυπτος αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και ευχαρίστησε για τη διαχρονική θέση και ρόλο της Αιγύπτου στο Κυπριακό, τόσο στον ΟΗΕ, όσο και στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε, επίσης, ότι προσβλέπει στην επόμενη Διακυβερνητική Συνάντηση, καθώς και στον καθορισμό της επόμενης τριμερούς συνάντησης Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας.

Διαβεβαίωσε τέλος, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, θα συνεχίσει να αναδεικνύει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον καθοριστικό ρόλο της Αιγύπτου στην ευρύτερη περιοχή, ενώ αποδέχθηκε πρόσκληση που του απηύθυνε ο κ. Σίσι για να επισκεφθεί την Αίγυπτο το συντομότερο δυνατό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.