Κύπρος: Νεκρή 27χρονη που καταπλακώθηκε από τζιπ σε αιματηρή στρατιωτική άσκηση

Σε μια άσκηση ρουτίνας στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου η Νάταλι Νεοφύτου έχασε τη ζωή της

Κύπρος: Νεκρή 27χρονη που καταπλακώθηκε από τζιπ σε αιματηρή στρατιωτική άσκηση

Σε μια άσκηση ρουτίνας στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου η Νάταλι Νεοφύτου έχασε τη ζωή της αφού ανετράπη το όχημα στο οποίο επέβαινε με έναν στρατιώτη και έναν Δόκιμο Αξιωματικό, οι οποίοι δεν τραυματίστηκαν.

Η Νάταλι συμμετείχε σε άσκηση μηχανοδήγησης και καθόταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, το οποίο ήταν ανοιχτό και δεν διέθετε ζώνη ασφαλείας. Οδηγός του αυτοκινήτου ήταν 19χρονος κληρωτός στρατιώτης και συνοδηγός συνομήλικός του δόκιμος αξιωματικός. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους το αυτοκίνητο ανατράπηκε και η 27χρονη Νάταλι εκσφενδονίστηκε και κατέληξε στο έδαφος, για να την καταπλακώσει στη συνέχεια το τζιπ. Ο στρατιώτης και ο δόκιμος αξιωματικός δεν τραυματίστηκαν.

Μεταφέρθηκε άμεσα με στρατιωτικό ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατάφεραν να την σταθεροποιήσουν ώστε να μεταφερθεί στο χειρουργείο.

Ωστόσο υπέστη ανακοπή καρδιάς και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν έγινε κατορθωτή η ανάνηψη. 27xroni-kypros-2

Σήμερα αναμένεται να γίνει νεκροτομή για να διαπιστωθεί επισήμως η αιτία θανάτου, αλλά όπως δήλωσαν από χθες οι γιατροί, τα τραύματα της ήταν ασύμβατα με τη ζωή. Είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα, είχε τραύματα στο κεφάλι και στα εσωτερικά όργανά της είχε προκληθεί αιμορραγία.

Η Νάταλι, μετά από εξετάσεις είχε προσληφθεί στην Εθνική Φρουρά ως ΣΥΟΠ τον περασμένο Δεκέμβριο και υπηρετούσε σε στρατόπεδο κοντά στη Λευκωσία. Ως ΣΥΟΠ υπηρετεί και ο αδελφός της ο οποίος ενημερώθηκε από συναδέλφους του.

Σήμερα πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο του δυστυχήματος, ο υπουργός άμυνας Χ. Πετρίδης και ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Ζερβάκης. Παράλληλα διεξάγεται έρευνα από την αστυνομία και τη στρατονομία, για να διαπιστωθεί πώς έγινε η ανατροπή του οχήματος σε μια άσκηση ρουτίνας, όπου σύμφωνα με τα μέτρα που τηρούνται, κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον να συμβεί.
27xroni-kypros-1

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό γιατί η Νάταλι Νεοφύτου καθόταν στο πίσω ανοιχτό μέρος του οχήματος, χωρίς να είναι δεμένη καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στην εκπαίδευση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας, Χρίστος Πιερή, ανέφερε στο ΡΙΚ ότι «δεν ξέρουμε ακόμα τι έγινε και πώς έγινε, αλλά αυτό θα διερευνήσουμε. Δεν συνέβη ξανά κάτι παρόμοιο, για να μπορούμε να έχουμε την εμπειρία. Η εμπειρία δείχνει ότι αν τηρούνται όλα αυτά που κάνουμε στη μηχανοδήγηση, με τις οδηγίες που υπάρχουν, δεν συνέβη ποτέ κάτι παρόμοιο. Το συγκεκριμένο όχημα είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο που δεν έχει κάλυμμα πίσω».

Το υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να καταθέσει πρόταση στο Υπουργικό, ώστε η κηδεία της, να τελεστεί δημοσία δαπάνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
27xroni-kypros-1
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.