ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κύπρος: Πυρκαγιά ξέσπασε στο κρατικό δάσος της Πάφου κοντά σε ιστορικό μοναστήρι

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης παρέμειναν στο δάσος κατά τη διάρκεια της νύχτας και η κατάσταση χαρακτηρίζεται πλέον διαχειρίσιμη

Κύπρος: Πυρκαγιά ξέσπασε στο κρατικό δάσος της Πάφου κοντά σε ιστορικό μοναστήρι

Πυρκαγιά, η οποία όμως είναι διαχειρίσιμη, ξέσπασε στην περιοχή «Ελίτζιες», στο κρατικό δάσος της Πάφου στη Κύπρο.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών Γιώργος Κωνσταντίνου, σημείωσε πως οι δυνάμεις πυρόσβεσης παρέμειναν στο δάσος κατά τη διάρκεια της νύχτας. Χάρη στην άμεση παρέμβαση του Τμήματος Δασών ευτυχώς η φωτιά περιορίστηκε ανέφερε ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην περιοχή, αφού κοντά βρίσκεται το ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας του Κύκκου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος ανέφερε πως αρχικά με την εκδήλωση της φωτιάς ανησύχησαν, ωστόσο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης αποτράπηκαν τα χειρότερα.

Ο Μ. Νικηφόρος ευχήθηκε όπως ο καιρός παραμείνει στην ίδια κατάσταση ώστε να μην υπάρχουν δυνατοί ανέμοι και αναζωπυρώσεις. Ευχαρίστησε τον Τμήμα Δασών τους λειτουργούς του αλλά και τις υπόλοιπες δυνάμεις πυρόσβεσης που υπερέβαλαν εαυτό για να αποτραπούν τα χειρότερα και ευχήθηκε όπως καταφέρουν να την ελέγξουν πλήρως.

Στο μεταξύ όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσης παρέμειναν στο κρατικό δάσος της Πάφου καθ’όλη την διάρκεια της νύχτας.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Τμήματος Δασών σημείωσε πως η κατάσταση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 18:30 χθες στην περιοχή «Ελίτζιες» του Κρατικού Δάσους Πάφου «είναι βελτιωμένη και η πυρκαγιά είναι διαχειρίσιμη».

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης με στόχο την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ με το πρώτο φως της ημέρας αναμενόταν να επιχειρήσουν και τα πτητικά μέσα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Πέτρος Ξενοφώντος βρίσκεται στο Γενικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Τμήματος Δασών και ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου έχει μεταβεί στην περιοχή της πυρκαγιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται πως οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την κατάσβεση της φωτιάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.