ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κύπρος: Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το μοναστήρι των σκανδάλων – Βίντεο δείχνει μοναχούς να χτυπούν με ζώνη γυναίκα

Ο ένας μοναχός, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα είναι ο ηγούμενος Νεκτάριος, προσπαθεί να τη διώξει, ενώ ο άλλος προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα

Κύπρος: Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το μοναστήρι των σκανδάλων – Βίντεο δείχνει μοναχούς να χτυπούν με ζώνη γυναίκα

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη Μονή του Οσίου Αββακούμ στην Κύπρο αφού ένα νέο βίντεο που βλέπει το «φως» της δημοσιότητας δείχνει δύο μοναχούς να λογομαχούν με γυναίκα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήταν εθελόντρια καθαρίστρια.

Ο ένας μοναχός, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα είναι ο ηγούμενος Νεκτάριος, προσπαθεί να τη διώξει, ενώ ο άλλος προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Φωνές και ουρλιαχτά συνθέτουν το σκηνικό της λογομαχίας με την καθαρίστρια να προσπαθεί να ηρεμήσει την κατάσταση, ενώ ο ηγούμενος είναι σε έξαλλη κατάσταση και της λέει διαρκώς να φύγει.

Κάποια στιγμή ο ένας μοναχός αφού ουρλιάζει, ρίχνει τη γυναίκα στο έδαφος και ξεκινά να την χτυπάει. Αργότερα η γυναίκα σηκώνεται και ο μοναχός επιστρέφει για να τη διώξει με την απειλή του μιας ζώνης. Τότε η γυναίκα παίρνει τον δρόμο της εξόδου κουτσαίνοντας από τα χτυπήματα, αλλά ο μοναχός τη χτυπά βίαια με τη ζώνη.

Δείτε το βίντεο:

#038;embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2F&embeds_referring_origin=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

Το εν λόγω βίντεο αποτελεί μέρος των τεκμηρίων που έχει στα χέρια της τόσο η ανακριτική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου, όσο και η αστυνομία που διεξάγει δύο διαφορετικές έρευνες.

Οι καταγγελίες στο μοναστήρι της Κύπρου

Oι καταγγελίες που έγιναν για τα σεξουαλικά για και τις οικονομικές ατασθαλίες στο Μοναστήρι Οσίου Αββακούμ στη Κύπρο αφορούν τον Ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο και τον Αρχιμανδρίτη Πορφύριο.

Όταν οι φήμες που αφορούσαν το τι γινόταν πίσω από τις κλειστές πόρτες, άρχισαν να μετατρέπονται σε κουτσομπολιό, έγινε αιφνιδιαστική έρευνα από τον οικείο Μητροπολίτη και παραλήφθηκαν τα βίντεο. Όταν οι Μοναχοί αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούσαν να διαψεύσουν τα όσα είχαν καταγραφεί ζήτησαν να αποσχηματιστούν.

Ωστόσο το σκάνδαλο δεν αφορούσε μόνο τις σεξουαλικές συνευρέσεις αλλά το σύνολο της λειτουργίας της Μονής.

Συχνά συνέβαιναν «θαύματα» με εικόνες να δακρύζουν και να στάζουν μύρο… οδηγώντας χιλιάδες ευκολόπιστους στο Μοναστήρι για να προσκυνήσουν και να το ενισχύσουν οικονομικά, αφήνοντας και τάματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Τα «θαύματα» στη Μονή συχνά προβάλλονταν από βίντεο στο YouTube ενώ οι Μοναχοί είχαν έντονη δραστηριότητα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά και παρουσία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Τα τάματα και οι εισπράξεις στο παγκάρι από τους χιλιάδες ανθρώπους που επισκέπτονταν στο Μοναστήρι αναζητούνται καθώς διαπιστώθηκε ότι οι δύο μοναχοί είχαν φυλάξει στο κελί τους μεγάλα ποσά σε μετρητά που υπολογίζονται στο €1.000.000, αλλά και χρυσαφικά και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Διαπιστώθηκε ακόμα ότι διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς με μεγάλα ποσά καταθέσεων ενώ είχαν «επενδύσει» και στην αγορά διαμερισμάτων στον Πειραιά και στη Κύπρο. Τα διαμερίσματα τα χρησιμοποιούσαν οι Μοναχοί για δική τους χρήση.

Η υπόθεση δεν έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία και η έρευνα γίνεται εντός της Εκκλησίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα περί ηθικού και σεξουαλικού σκανδάλου, στη Μονή Οσίου Αββακούμ, επιβεβαίωσε ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, Χρήστος Ευσταθίου, μιλώντας στον Αντέννα Κύπρου. Επιβεβαίωσε και ότι το θέμα θα τεθεί αύριο ενώπιον της Ιεράς Συνόδου η οποία αναμένεται να λάβει απόφαση για καθαίρεση των δύο μοναχών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.