Πόνος άπονος....

Κύπρος: Tουλάχιστον 13 κιλά ΤΝΤ χάθηκαν από το πεδίο βολής Καλού Χωριού!

Την υπόθεση διερευνά η Εθνική Φρουρά

Κύπρος: Tουλάχιστον 13 κιλά ΤΝΤ χάθηκαν από το πεδίο βολής Καλού Χωριού!

Τουλάχιστον 13 κιλά ΤΝΤ χάθηκαν κατά την διάρκεια άσκησης στο πεδίο βολής Καλού Χωριού στην Κύπρο, με την Εθνική Φρουρά να διερευνά την υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια καταγραφής υλικού μετά από άσκηση του Μηχανικού στο πεδίο βολής Καλού Χωριού δεν «έβγαιναν» οι αριθμοί για ποσότητα ΤΝΤ περίπου 30 λιβρών, που υπολογίζεται πέριξ των 13 κιλών.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από χθες, με πηγές να αναφέρουν ότι η στρατιωτική ηγεσία ενημερώθηκε άμεσα και ξεκίνησε διαδικασία διερεύνησης, ενώ για την υπόθεση είναι ενήμερη και η Αστυνομία.

Οι αρμόδιες αρχές κινούνται στην βάση δύο σεναρίων. Το πρώτο είναι το ενδεχόμενο κλοπής, δηλαδή το υλικό να έχει όντως εξαφανιστεί και να το έχει πάρει κάποιος από αυτούς που μετείχαν στην άσκηση.

Το δεύτερο σενάριο είναι να χρησιμοποιήθηκε το ΤΝΤ στο πλαίσιο της άσκησης, αλλά να μην καταγράφηκε, όπως προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα. Αυτό το σενάριο, αν επιβεβαιωθεί, δεν είναι απλώς «τεχνική λεπτομέρεια». Για τα εκρηκτικά, η καταγραφή είναι μέρος της ασφάλειας, όχι γραφειοκρατία.

Μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως τι συνέβη, η φάση της άσκησης που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί αναβλήθηκε.
Παράλληλα, αναφέρεται ότι στο σημείο μετέβη ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου, παρακολουθώντας από κοντά τις διαδικασίες διερεύνησης.

Σημειώνεται ότι, τουλάχιστον έως αυτή την ώρα, δεν υπάρχει επίσημη δημόσια τοποθέτηση από το Υπουργείο Άμυνας.

Η υπόθεση συνοδεύτηκε και από ένα πρώτο κύμα σύγχυσης ως προς την ποσότητα. Σε αρχικές αναφορές εμφανίστηκε λανθασμένα αριθμός 300 κιλών, κάτι που διορθώθηκε στη συνέχεια, με νεότερη ενημέρωση να «κλειδώνει» την ποσότητα στις περίπου 30 λίβρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.