ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κύπρος: Βίντεο με τον ηγούμενο και μοναχό της Μονής Οσίου Αββακούμ να ετοιμάζουν την απάτη με το «μύρο»

Το βίντεο καταγράφηκε το πρωί της 29ης Δεκεμβρίου 2023 με τους δύο μοναχούς να συζητούν για την ετοιμασία του μύρου

Κύπρος: Βίντεο με τον ηγούμενο και μοναχό της Μονής Οσίου Αββακούμ να ετοιμάζουν την απάτη με το «μύρο»

Η εφημερίδα Πολίτης στην Κύπρο έφερε στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο «καίει» τον ηγούμενο της Μονής Οσίου Αββακούμ καθώς καταγραφεί τον τρόπο με τον οποίο οι μοναχοί έβαζαν μύρο σε σταυρό προκειμένου να πείσουν τους πιστούς ότι γίνονται θαύματα.

Στο βίντεο που έχει καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της μονής Οσίου Αββακούμ, φαίνεται ο ηγούμενος της μονής Νεκτάριος και ο μοναχός Αββακούμ να προετοιμάζουν τον σταυρό, τοποθετώντας το υγρό που ετοίμασαν προηγουμένως.

Το βίντεο καταγράφηκε το πρωί της 29ης Δεκεμβρίου 2023 με τους δύο μοναχούς να συζητούν για την ετοιμασία του μύρου. Σε κάποια στιγμή ο μοναχός Αββακούμ κρατά το δοχείο με το κοκτέιλ που ετοιμάστηκε και το κουνά για να ανακατευθεί το μίγμα. Στο πλαίσιο της ετοιμασίας του σταυρού, ακούγεται ο Νεκτάριος να δίνει οδηγίες στον Αββακούμ να βάλει αρκετό «μύρο» στον σταυρό μέχρι να «κολυμπήσει».

Σύμφωνα με την καταγγελία που ξεκίνησε τις αποκαλύψεις για τη εν λόγω Μονή, συχνά συνέβαιναν «θαύματα» με εικόνες να δακρύζουν και να στάζουν μύρο… οδηγώντας χιλιάδες ευκολόπιστους στο Μοναστήρι για να προσκυνήσουν και να το ενισχύσουν οικονομικά, αφήνοντας και τάματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μύρο που έσταζε όταν δάκρυζαν οι εικόνες ήταν πραγματικό και για αυτό είχαν φροντίσει οι ίδιοι οι καλόγεροι έχοντας τοποθετήσει μηχανισμό που διοχέτευε μύρο στην εικόνα από δοχείο το οποίο δεν ήταν ορατό. Ο μηχανισμός ανακαλύφθηκε αλλά ουδείς θέλει να μιλήσει για την απάτη, ώστε να μην σκανδαλιστούν οι πιστοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.