ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σε αναβρασμό η Κύπρος λόγω μεταναστευτικού: Επεισόδια, οδομαχίες σε πόλεις – Έρευνα για υπόθεση απαγωγής στρατιώτη από Σύρους

13 συλλήψεις και 5 τραυματίες

Σε αναβρασμό η Κύπρος λόγω μεταναστευτικού: Επεισόδια, οδομαχίες σε πόλεις – Έρευνα για υπόθεση απαγωγής στρατιώτη από Σύρους

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Λεμεσός στην Κύπρο, καθώς σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στην πορεία διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό που διεξήχθη στο λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής (1/9) και έρχεται σε συνέχεια των διαδηλώσεων στην Πάφο που έχει κατακλυστεί από χιλιάδες παράνομους μετανάστες.

Την ίδια στιγμή υπό έρευνα βρίσκεται η υπόθεση απαγωγής στρατιώτης από ομάδων Σύρων για εκφοβισμό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» τα επεισόδια άρχισαν από το παραλιακό μέτωπο της πόλης και εξαπλώθηκαν στο κέντρο αυτής, με τουλάχιστον πέντε τραυματισμούς, βανδαλισμούς σε οχήματα και καταστήματα, ενώ σύμφωνα με την κυπριακή αστυνομία έγιναν κι δεκατρείς συλλήψεις.

 Οι οδομαχίες έγιναν μεταξύ πολιτών και αστυνομικών, σημειώνει η ίδια πηγή με τις αρχές να κάνουν χρήση δακρυγόνων και γι αυτό υπήρχε κι ένα όχημα Άιας, ενώ δημοσιογράφοι που κάλυπταν τα επεισόδια καταγγέλλουν επίθεση.

Πριν λίγες ημέρες, σημειώθηκαν επεισόδια και στο χωριό Χλώρακα στη Πάφο, και πάλι μετά από εκδήλωση διαμαρτυρίας Ελληνοκυπρίων για το μεταναστευτικό καθώς εκεί έχουν εγκατασταθεί χιλιάδες παράνομοι μετανάστες από την Ασία και την Αφρική.

Η αστυνομία συνέλαβε και Ελληνοκύπριους και Σύρους οι οποίοι οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.

Διατυπώθηκαν έντονες επικρίσεις κατά της υπουργού Δικαιοσύνης Άννας Προκοπίου – Κουκκίδου και του Αρχηγού Αστυνομίας Στέλιου Παπαθεοδώρου, καθώς συμμετείχαν σε σύσκεψη με αλλοδαπούς, ένας εκ των οποίων ήταν καταζητούμενος για σοβαρά αδικήματα.

Πρόκειται για Σύρο, ο οποίος μετά τη σύσκεψη στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου, αντί να συλληφθεί μεταφέρθηκε στο σπίτι του με περιπολικό.

Έκανε μάλιστα και δηλώσεις στα ΜΜΕ, απειλώντας πως οι ξένοι θα κάνουν τη Πάφο άνω κάτω και θα μπουν στα σπίτια των Ελληνοκυπρίων.

Περίεργη απαγωγή

Εν τω μεταξύ η αστυνομία κάνει έρευνα για μια υπόθεση η οποία έχει πολλά κενά και αφορά «απαγωγή» Ελληνοκύπριου στρατιώτη από ομάδα Σύρων και εκφοβισμό του.

Μάλιστα οι Σύροι «ανέβασαν» και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος ο στρατιώτης δεν έκανε καταγγελία στην αστυνομία, η οποία είναι επιφυλακτική ως προς τις πραγματικές συνθήκες του συμβάντος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχουν συλληφθεί δύο άτομα και οι ανακρίσεις συνεχίζονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.