ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ειδικός προτείνει να μην κάνετε ντους καθημερινά – Κάνει περισσότερο κακό παρά καλό

Ειδικός προτείνει να μην κάνετε ντους καθημερινά – Κάνει περισσότερο κακό παρά καλό

Η ειδικός για θέματα υγείας, Cheryl Lythgoe εξέφρασε μία ιδιαίτερη και διαφορετική άποψη, καθώς τόνισε ότι το ντους το πρωί ενδέχεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του δέρματος.

Γιατί μπορεί το πρωινό ντους να ρίχνει τα επίπεδα άγχους, «τροφοδοτώντας» τον οργανισμό σας με ενέργεια και «ξεπλένοντας» τις δυσάρεστες τοξίνες από την περασμένη νύχτα, ωστόσο φαίνεται πως δεν είναι μια αμιγώς… καλοήθης δραστηριότητα.

«Μετά από έναν υπέροχο ύπνο, η πρώτη σκέψη για πολλούς είναι να ξυπνήσουν το πρωί με ένα ντους. Ενώ αυτό είναι υπέροχο για να μας αναζωογονήσει και να μας απαλλάξει από τις σωρευμένες μυρωδιές του σώματος, στην πραγματικότητα μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό», αναφέρει η Lythgoe μιλώντας στο Express.co.uk.

Και αυτό γιατί διαταράσσεται μια λεπτή ισορροπία στο σώμα που βοηθά στην υποστήριξη μιας υγιούς δομής του δέρματος.

«Η διατήρηση μιας υγιούς δομής του δέρματος εξαρτάται από τα φυσικά έλαια που παράγει το σώμα και την ήπια ισορροπία καλών βακτηρίων και μικροοργανισμών», εξηγεί.

Σύμφωνα πάντα με την ειδικό υγείας, τα καθημερινά ντους, ειδικά με ζεστό νερό, μπορούν να διαταράξουν τον τρόπο διατήρησης ενός υγιούς δέρματος του σώματος, προκαλώντας ξηρότητα, ερεθισμούς και φαγούρα.

«Το ξηρό δέρμα έχει περισσότερες πιθανότητες να προσφέρει χαμηλότερη προστασία απέναντι σε λοιμώξεις και βακτήρια. Ο υπερβολικός καθαρισμός διαφορετικών περιοχών του σώματος επιδεινώνει το πρόβλημα», συμπληρώνει η Lythgoe.

«Τα αντιβακτηριακά προϊόντα που χρησιμοποιούμε επηρεάζουν επίσης όλους τους τύπους βακτηρίων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι καλά για το δέρμα μας. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το ανοσοποιητικό μας σύστημα να γίνεται λιγότερο αποτελεσματικό στη διαχείριση όχι μόνο των κακών βακτηρίων, αλλά και των καλών», προσθέτει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.