Οι 13 ταινίες που αφορούν την απιστία και θα σας βάλουν σίγουρα σε δεύτερες σκέψεις

Οι 13 ταινίες που αφορούν την απιστία και θα σας βάλουν σίγουρα σε δεύτερες σκέψεις

Η απιστία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην σημερινή εποχή, με αρκετά ζευγάρια να το ζουν στο “πετσί” τους.

Οι παρακάτω ταινίες περιέχουν πολλές περιπτώσεις απιστίας, άλλες δικαιολογημένες και άλλες όχι, ωστόσο κατάφεραν να ξεχωρίσουν επειδή πολλοί σπουδαίοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες είχαν την ικανότητα να αποδώσουν με μοναδικό τρόπο τους λόγους που μπορεί να οδηγήσει έναν άνθρωπο στην απιστία, δίνοντας στο κοινό την δυνατότητα να εξερευνήσει την ανθρώπινη ψυχή.

Δείτε παρακάτω τις καλύτερες ταινίες με θέμα την απιστία, οι οποίες μας έκαναν να φάμε τα νύχια μας όση ώρα τις παρακολουθούσαμε από τον καναπέ μας.

Η Άπιστη

Μια 35χρονη, ύστερα από 11 χρόνια γάμου, απατά τον άνδρα της με ένα νεαρό Γάλλο μποέμ. Ο σύζυγός της, όταν ανακαλύπτει την απιστία της, επισκέπτεται τον εραστή της και, τυφλωμένος από ζήλια, οδηγείται σε μια μοιραία πράξη.

Ολέθρια Σχέση

Η ταινία πραγματεύεται την απιστία ενός παντρεμένου με μιαν άλλη γυναίκα, με την οποία περνάει ένα σαββατοκύριακο και τις συνέπειες αυτής του της πράξης, εφόσον η γυναίκα αυτή γίνεται εμμονική σε βαθμό παρενόχλησης τόσο του ιδίου, όσο και της οικογένειάς του. Πρωταγωνιστές αυτού του ερωτικού τριγώνου είναι ο Μάικλ Ντάγκλας, η Γκλεν Κλόουζ και η Αν Άρτσερ.

Ανήθικη Πρόταση

Ένας δισεκατομμυριούχος δίνει σε μια παντρεμένη 1.000.000 δολάρια για να περάσει μια νύχτα μαζί της.

Chloe

Η Κάθριν, μια παντρεμένη γυναικολόγος, έχει υποψίες ότι ο σύζυγός της την απατά. Γνωρίζεται με την Κλόι, μια πόρνη πολυτελείας, και αποφασίζει να τη χρησιμοποιήσει ως ερωτικό δόλωμα για να ελέγξει τις αντιδράσεις του άντρα της.

Match Point

Στην ταινία, ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Ρις Μάγιερς, παντρεύεται μια γυναίκα από εύπορη οικογένεια, αλλά η κοινωνική του θέση απειλείται από την παράνομη σχέση του με την αρραβωνιαστικιά του κουνιάδου του, την οποία υποδύεται η Γιόχανσον. Η ταινία ασχολείται με τα θέματα της ηθικής, της απληστίας, και τον ρόλο της λαγνείας, των χρημάτων, και της τύχης, γεγονός που έκανε πολλούς ανθρώπους να τη συγχέουν με μια παλαιότερη ταινία του Γούντι Άλεν, ονόματι “Απιστίες και αμαρτίες”.

Η Άλλη Γυναίκα

Όταν η Κάρλι, μια δυναμική δικηγόρος, ανακαλύπτει πως ο άντρας που ερωτεύτηκε είναι παντρεμένος, γίνεται έξω φρενών. Τα χάνει όμως εντελώς όταν γνωρίζει τη σύζυγό του, η οποία της ζητά απελπισμένα να γίνουν φίλες. Κι όταν οι δυο τους ανακαλύπτουν πως ο άπιστος έχει μια καινούργια σχέση, στην οποία επίσης λέει ψέματα, οι τρεις γυναίκες αποφασίζουν να βάλουν μπροστά ένα σχέδιο πικρής εκδίκησης.

Vicky Cristina Barcelona

Δυο Αμερικανίδες με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα ξεκινούν τις διακοπές τους στην Ισπανία και εμπλέκονται συναισθηματικά με ένα γοητευτικό, μποέμ ζωγράφο. Τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο όταν εμφανίζεται η πρώην σύζυγός του, με την οποία εκείνος διατηρεί μια παράξενη, παθιασμένη σχέση.

Little Children

Απογοητευμένη από τον άντρα της, η Σάρα φλερτάρει με τον ευπαρουσίαστο Μπραντ στην παιδική χαρά όπου συναντιούνται πηγαίνοντας τα παιδιά τους. Αρχίζουν οι συναντήσεις κρυφά από τους συντρόφους τους, ενώ παράλληλα η γειτονιά αντιδρά έντονα στην παρουσία του Λάρι, ενός αποφυλακισθέντα κακοποιού παιδιών.

Closer

Ο 32χρονος Νταν, άσημος δημοσιογράφος, αν και συζεί με την 25χρονη Άλις, πρώην στριπτιζέζ, πολιορκεί ερωτικά την Άννα, μια 38χρονη φωτογράφο, η οποία είναι παντρεμένη με τον συνομήλικό της Λάρι, έναν γιατρό με macho αντιλήψεις για το γυναικείο φύλο και καθόλου αδιάφορο ως προς τα κάλλη της Άλις

Έτοιμη Για Όλα

Η όμορφη επαρχιωτοπούλα Σουζάν έχει βάλει σκοπό της ζωής της να γίνει διάσημη δημοσιογράφος της τηλεόρασης, και τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει. Για να το πετύχει είναι ικανή να φτάσει ως και τον φόνο, αλλά για αυτόν χρειάζεται «αθώους» συνεργούς.

Επικίνδυνες Σχέσεις

Η διεφθαρμένη μαρκησία ντε Μερτέιγ δέχεται να κάνει έρωτα με τον ερωτύλο υποκόμη Βαλμόν, μόνο αν διαφθείρει μια παρθένα. Ο Βαλμόν, θεωρώντας το στοίχημα εύκολο βάζει στο παιχνίδι μια πουριτανή παντρεμένη κυρία, που όμως θα την ερωτευθεί καταστροφικά.

Μοιραίο Πάθος

Ενας διακεκριμένος Αγγλος υπουργός ερωτεύεται τη φιλενάδα του γιου του και αφήνεται να παρασυρθεί από το μοιραίο αυτό πάθος.

Το Τέλος μιας Σχέσης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο Λονδίνο του 1946, ένας συγγραφέας αναζητεί τα αίτια που οδήγησαν την παντρεμένη ερωμένη του να διακόψει ξαφνικά τον παράνομο δεσμό τους. Η εκ νέου συνάντηση των πρώην εραστών θα αποκαλύψει ένα μυστικό, που με τίποτα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο συντετριμμένος και οργισμένος ταυτόχρονα ήρωας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.