ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

To μυστικό για να ψήσετε τα πιο νόστιμα λουκάνικα στην σχάρα

To μυστικό για να ψήσετε τα πιο νόστιμα λουκάνικα στην σχάρα

Ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να πουν “όχι” σε ένα καλοψημένο λουκάνικο στα κάρβουνα, κάτι που αποτελεί δύσκολη αποστολή για έναν αρχάριο.

Δεν είναι καθόλου σπάνιο το γεγονός να χάνουν όλους τους χυμούς τους στη θράκα και το τελικό αποτέλεσμα να μη δικαιώνει τους κόπους και τις προσδοκίες του ψήστη.

Πώς λύνονται όλα αυτά; Με το προμαγείρεμά τους. Το ζεμάτισμά τους ουσιαστικά σε ζεστό νερό με κάποιο ενισχυτικό γεύσης, όπως ο ζωμός ή η μπίρα.

Τα λουκάνικα είναι από τα κρεατικά που ωφελούνται πολύ από το βράσιμο πριν το ψήσιμο, μας λέει το αμερικανικό ινστιτούτο Good Ηousekeeping. Το μόνο που πρέπει ωστόσο να έχουμε στον νου είναι το γεγονός ότι αν τα βράσουμε μόνο με νερό, αυτό θα απορροφήσει όλη τη γεύση του λουκάνικου.

Προτιμάμε να τα προμαγειρέψουμε με βραστό νερό και μπίρα ή βραστό νερό και ζωμό, τόσο ώστε να σφίξει το εξωτερικό περίβλημα και το λίπος στο εσωτερικό ίσα που να αρχίσει να υγροποιείται.

Στη συνέχεια τα πετάμε στη θράκα, προσέχοντας η θερμότητα να μην είναι πολύ δυνατή, να μην έχουν τα κάρβουνα ακριβώς από κάτω δηλαδή.

Αυτή είναι η μέθοδος που εγγυάται πάντα την επιτυχία, κρατώντας το εξωτερικό μαλακό και το εσωτερικό ζουμερό.

Τέλος, ανεξάρτητα με το τι λέει ο δημοφιλής μύθος, δεν τρυπάμε ποτέ τα λουκάνικα καθώς τα ψήνουμε, γιατί όπως και σε κάθε άλλο κρέας, όλοι οι χυμοί θα στραγγίξουν και θα καταλήξουν στεγνά και σχετικά άγευστα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.