Οι Rolling Stones δημιούργησαν… μόδα – Το ποτό που έκαναν πασίγνωστο

Οι Rolling Stones δημιούργησαν… μόδα – Το ποτό που έκαναν πασίγνωστο

Οι Rolling Stones είναι μια από τις πιο σημαντικές ροκ μπάντες όλων των εποχών, με την επιρροή τους στο κοινό να επεκτείνεται και σε άλλους τομείς εκτός από τη μουσική.

Ανάμεσα σε όλα, λοιπόν, και ένα διάσημο cocktail που εξαιτίας της μπάντας έγινε άκρως δημοφιλές, και αποτέλεσε μόδα για την εποχή των ΄70s, αλλά και μετέπειτα.

Το ποτό που οι Rolling Stones έκαναν μόδα

Τον Ιούνιο του 1972, λοιπόν, οι Stones μόλις ξεκίνησαν την αμερικανική περιοδεία τους, προωθώντας το άλμπουμ «Exile on Main Street» με μια σειρά εμφανίσεων στη Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρει το grunge.com. Το συγκρότημα, ωστόσο, ήταν αρκετά νευρικό για να περιοδεύσει στην Καλιφόρνια μετά από τα τρομερά και τραγικά γεγονότα και τη βία που στιγμάτισε τη συναυλία στο Altamont Speedway το 1969, με έναν θαυμαστή να χάνει την ζωή του.

Για να βοηθήσει τα μέλη του συγκροτήματος να χαλαρώσουν πριν τη συναυλία ο σύμβουλός τους Μπιλ Γκράχαμ, λοιπόν, έκλεισε το εστιατόριο Trident στο Sausalito για ένα ιδιωτικό πάρτι λίγο πριν από το σόου στο Σαν Φρανσίσκο. Ένας μπάρμαν με το όνομα Bobby Lozoff δούλευε εκεί και καθώς το μπαρ είχε αποχυμωτή, πειραματιζόταν με την παρασκευή κοκτέιλ χρησιμοποιώντας φρέσκους χυμούς.

Όταν ο Mick Jagger πλησίασε τον Lozoff και ζήτησε μια μαργαρίτα, ο Lozoff ρώτησε αν θα ήθελε να δοκιμάσει ένα νέο ποτό πάνω στο οποίο δούλευε εκείνη την περίοδο. Προσέφερε, λοιπόν, στον Jagger μία Tequila Sunrise με τεκίλα, φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, sour mix, σόδα και γρεναδίνη και ένα κόκκινο σιρόπι παραδοσιακά κατασκευασμένο από ρόδια που τοποθετείται στο κάτω μέρος του ποτηριού, δίνοντας στο cocktail τη χαρακτηριστική απόχρωση της ανατολής του ήλιου. Ο Jagger το λάτρεψε αμέσως και κάπως έτσι γεννήθηκε μια νέα τάση.

Το ποτό πήρε το όνομα Tequila Sunrise από έναν μπάρμαν της δεκαετίας του 1930 στο ξενοδοχείο Arizona Biltmore και είναι μια παραλλαγή του Singapore Sling, μόνο που είναι φτιαγμένο με τεκίλα αντί για τζιν. Οι Rolling Stones, μάλιστα, γίνανε λάτρεις του cocktail απολαμβάνοντας και από ένα στα καμαρίνια τους, πριν από κάθε συναυλία. Στην αυτοβιογραφία του ο Keith Richards το 2010 «Life», αναφέρθηκε στην περιοδεία του 1972 ως «περιοδεία κοκαΐνης και Tequila Sunrise».

Το ποτό απογειώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες αφού άρθρα σχετικά με τους Rolling Stones περιελάμβαναν άφθονες αναφορές στο συγκρότημα που το απολάμβανε τόσο κατά την διάρκεια συνεντεύξεων, όσο και συνεντεύξεων τύπου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.