Με ιδιαίτερα κακό “μάτι” φαίνεται να έχουν πάρει στο κοινό, όσο και στην Ισπανική Ένωση Σκηνοθέτιδων την απόφαση του Φεστιβάλ του Σαν Σεμπάστιαν να τιμήσει τον Τζόνι Ντεπ.

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα και ο ηθοποιός θα τιμηθεί με το κορυφαίο βραβείο Ντονόστια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου για την μέχρι τώρα πορεία του στον χώρο.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έγραφε πως «ο Τζόνι Ντεπ είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και ευπροσάρμοστους ηθοποιούς» και το βραβείο του απονέμεται ως «ένδειξη αναγνώρισης της πολύπλευρης καριέρας του».

Η αναγνώριση του όμως, δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Σύμφωνα με το Associated Press, οι σκηνοθέτιδες, που έχουν αναλάβει την απονομή, θεωρούν ότι «η βράβευσή του αμαυρώνει το όνομα του Φεστιβάλ», δεδομένων των κατηγοριών για ενδοοικογενειακή βία κατά της Άμπερ Χερντ.

«Αυτό παρουσιάζει μία πολύ κακή εικόνα τόσο για το Φεστιβάλ, όσο και για την ηγεσία του. Το μήνυμα, που περνάμε έτσι είναι: “Δεν έχει σημασία αν είσαι κακοποιητής, αρκεί να είσαι καλός ηθοποιός”», δήλωσε η πρόεδρος της Ισπανικής Ένωσης Σκηνοθέτιδων, Κριστίνα Αντρέ.

Σε απάντησή του, ο Διευθυντής του Φεστιβάλ, ανέφερε: «Ο ρόλος της διοργάνωσης δεν είναι να κρίνει την συμπεριφορά των ηθοποιών. Ο ρόλος ενός φεστιβάλ είναι να επιλέγει τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες της χρονιάς και να αναγνωρίζει όλους όσους προσέφεραν κάτι σημαντικό στην τέχνη του σινεμά. Το βραβείο θα δοθεί στον Τζόνι Ντεπ ως αναγνώριση ενός σπουδαίου ηθοποιού, ενός σημαντικού ανθρώπου του κινηματογράφου και μιας σπουδαίας καριέρας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!