
Τρεις επιστήμονες από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ λοιπόν, ζήτησαν από 150 γυναίκες να κοιτάξουν φωτογραφίες που απεικόνιζαν αντρικά σώματα και να τα βαθμολογήσουν αναλόγως με το πόσο ελκυστικά τα θεωρούσαν.
Τα πρόσωπα των αντρών ήταν καλυμμένα ώστε οι γυναίκες να είναι πιο αντικειμενικές στην κρίση τους.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, το χαρακτηριστικό που «κέρδισε» τη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών ήταν οι δυνατοί και γυμνασμένοι ώμοι.
Τα αντρικά σώματα που έμοιαζαν πιο δυνατά ήταν γενικώς αυτά που πήραν τις υψηλότερες βαθμολογίες, αφού φάνηκε να τα προτιμούν οι 7 στις 10 γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη. Περισσότερη έμφαση έδωσαν όμως οι γυναίκες στο επάνω μέρος του σώματος, όπως οι ώμοι και τα χέρια.
Δευτερευόντως βέβαια έπαιξαν επίσης ρόλο το ύψος αλλά και τα κιλά των αντρών που απεικονίζονταν στις φωτογραφίες.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.