Αυτές είναι οι πέντε φράσεις που όλοι οι εργοδότες θέλουν να ακούν!

Αυτές είναι οι πέντε φράσεις που όλοι οι εργοδότες θέλουν να ακούν!

Η δουλειά σου αποτελεί ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής σου και ο,τι συμβαίνει εκεί είναι λογικό να σε επηρεάζει.

Γι’ αυτό και οι σχέσεις που έχεις με τους συναδέλφους και το αφεντικό σου παίζουν σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία σου.

Όπως όλες οι ανθρώπινες συναναστροφές, βέβαια, όλα θέλουν τον τρόπο τους και υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που κάθε ανώτερος θα ήθελε να ακούσει και που θα του αφήσουν την καλύτερη εντύπωση.

Το ‘χω

Μία φράση που εμπνέει σιγουριά σε κάποιον και του δείχνεις ότι είσαι ένα άτομο, πάνω στο οποίο μπορεί να βασιστεί και να μην έχει έγνοια για τη διεκπεραίωση του όποιου θέματος.

Μπορώ να βοηθήσω;

Με το να προσφέρεις τη βοήθειά σου ανά πάσα στιγμή, το αφεντικό σου ξέρει ότι έχει έναν υπάλληλο που είναι εκεί για ο,τι χρειαστεί. Γίνεσαι ένα πολύτιμο χαρτί που μπορεί να τον/την διευκολύνει και να λύσει προβλήματα που υπό άλλες συνθήκες θα χρειάζονταν πολλή ώρα για να λυθούν.

Εγώ φταίω

Προφανώς δε λέμε να πάρεις την ευθύνη για κάτι που δε φταις, αλλά, αν όντως έχεις κάνει κάποιο λάθος που ήταν στη δική σου αρμοδιότητα, το πιο σωστό και ώριμο είναι να το παραδεχτείς. Έτσι, δείχνεις ότι αναλαμβάνεις τις ευθύνες κι ότι δεν είσαι ένα άτομο που τις αποφεύγει και δεν μπορεί να διορθώσει το όποιο λάθος προκύψει.

Διαφωνώ, γιατί…

Ναι, δεν είναι πάντα το πιο εύκολο πράγμα να εκφράσεις τη διαφωνία σου με κάτι που σου λέει το αφεντικό σου. Δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει και πώς θα εκληφθεί. Οι περισσότεροι ανώτεροι, όμως, δε θέλουν κάποιον που να συμφωνεί συνέχεια με όσα λένε. Θέλουν έναν υπάλληλο που να εκφράζει την άποψή του -εννοείται με ευγενικό τρόπο- και να λειτουργεί συμβουλευτικά, ώστε να υπάρχουν πολλές ιδέες, να προλαμβάνονται λάθη και να μπορεί να εξελιχθεί η εταιρεία. Αυτός είναι κι ένας τρόπος να δείξεις πόσο πολύτιμο asset είσαι για αυτήν.

Προθυμοποιούμαι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το να δηλώνεις την προθυμία σου να κάνεις πράγματα που ενδεχομένως να μη βρίσκονται στο δικό σου job description, δείχνει τη διάθεσή σου να προσφέρεις στη δουλειά σου. Για άλλη μία φορά, δε, λύνεις προβληματισμούς που προκύπτουν κι αποδεικνύεις τη σημαντικότητα που έχεις για το γραφείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.