ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το πιο βρωμερό σημείο του φούρνου μικροκυμάτων που κανείς δεν καθαρίζει (βίντεο)

Μήπως το κάνετε και εσείς

Το πιο βρωμερό σημείο του φούρνου μικροκυμάτων που κανείς δεν καθαρίζει (βίντεο)

Μία TikToker τράβηξε όλα τα βλέμματα αποκαλύπτοντας πώς να καθαρίσετε το κρυμμένο φίλτρο του φούρνου μικροκυμάτων.

Η Αμερικανίδα που διαχειρίζεται το λογαριασμό @mamasknowsbest’ μοιράστηκε το πλέον viral βίντεο που δείχνει πού βρίσκεται το φίλτρο στο φούρνο μικροκυμάτων της και πώς να το καθαρίσει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το φίλτρο βρίσκεται στην κορυφή της συσκευής, αλλά η θέση του διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο και μπορεί να τη βρει κανείς στο εγχειρίδιο οδηγιών.

Σύμφωνα με την ίδια, η συσκευή πρέπει να καθαρίζεται κάθε έξι μήνες, αλλά πολλοί δεν γνώριζαν καν ότι ο φούρνος μικροκυμάτων έχει ενσωματωμένα φίλτρα που απαιτούν καθαρισμό. «Αυτή είναι μια υπενθύμιση για να αλλάξετε το φίλτρο του φούρνου μικροκυμάτων σας» λέει η γυναίκα στο βίντεο. «Πρέπει να το αλλάζετε κάθε έξι μήνες. Έτσι, όσο περιμένω να έρθει το καινούριο μου, θα το καθαρίσω».

Ο δικός της φούρνος μικροκυμάτων ήταν εντοιχισμένος πάνω από τον φούρνο και το φίλτρο βρισκόταν στο πάνω μέρος της συσκευής. Για να το καθαρίσει, η γυναίκα, απλώς άνοιξε την πόρτα του φούρνου μικροκυμάτων και αφαίρεσε το βρώμικο φίλτρο και το βύθισε σε νερό με καθαριστικό στο νεροχύτη. Χρησιμοποιώντας ένα υγρό σφουγγάρι και σαπούνι, έτριψε το πάνω μέρος του ίδιου του φούρνου μικροκυμάτων καθώς και το πλαστικό κάλυμμα του φίλτρου.

Στη συνέχεια, έβαλε το ίδιο το φίλτρο κάτω από τρεχούμενο νερό, όπου το καθάρισε καλά όπως επίσης και το πλαστικό κάλυμμα, προτού τα βάλει στη θέση τους.

Τρελάθηκαν οι χρήστες του TikTok- Οι περισσότεροι δεν ήξεραν ότι υπήρχε καν φίλτρο

Το σύντομο βίντεο έχει προβληθεί πάνω από 2,8 εκατομμύρια φορές, αφήνοντας πολλούς χρήστες σε σοκ. «Σηκώστε το χέρι σας εάν δεν ξέρατε πως τα μικροκύματα έχουν φίλτρα» έγραψε κάποιος στα σχόλια. «Είμαι βέβαιος ότι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματός μου δεν το άλλαξε ποτέ, και φοβάμαι να κοιτάξω» πρόσθεσε ένας άλλος με έναν ακόμη να αναρωτιέται: «Μια γρήγορη ερώτηση. Όλα τα μικροκύματα έχουν φίλτρο;» με την απάντηση να του έρχεται σύντομα: «Τα έχουν μόνο οι εντοιχισμένοι φούρνοι μικροκυμάτων και όχι όσοι μπαίνουν στον πάγκο της κουζίνας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν πάλι δεν μπορείς να βρεις με τίποτα το φίλτρο στο φούρνο μικροκυμάτων, γιατί μπορεί και να μην είναι ορατό και προσβάσιμο, θυμήσου τουλάχιστον να τον καθαρίσεις, βάζοντας ένα μπολ με νερό και κομμένα λεμόνια στο εσωτερικό του και θέτοντάς το σε λειτουργία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.