ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο τρόπος για το σωστό λούσιμο χωρίς να καταστρέφεις τα μαλλιά σου

Δεν είναι μόνο το σαμπουάν σημαντικό

Ο τρόπος για το σωστό λούσιμο χωρίς να καταστρέφεις τα μαλλιά σου

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αναπτυχθεί ένα νέο κίνημα το noshampoo, όπου οι οπαδοί της τάσης αυτής, θεωρούν πως τα σαμπουάν βλάπτουν τα φυσικά έλαια του κεφαλιού καταστρέφοντας την τρίχα.

Παρότι έχουν δίκιο σε αυτή την τοποθέτηση, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πιάσουμε ψείρες. Ωστόσο το ερώτημα κρατεί. Πόσο συχνά πρέπει να λουζόμαστε;

Δυστυχώς για εμάς, η φύση μας έδωσε πολύ λιγότερη κερατίνη από εκείνη που έχουν οι γυναίκες. Η αραίωση στους άντρες σήμερα, ξεκινάει από τα 25 χρόνια κατά μέσο όρο, ενώ παράλληλα τα μαλλιά μας δύσκολα λαδώνουν σε σύγκριση με τις γυναίκες – εκτός και αν έχεις μακριά μαλλιά. Οι άντρες στο επταήμερο, αρκεί να λούζονται δύο με τρεις φορές αλλά και πάλι πρέπει να ξέρουν πως να το κάνουν σωστά.

Αρχικά πρέπει να χτενίσεις. Όχι πως δεν θα κάνει δουλειά το λούσιμο, αλλά το χτένισμα θα φέρει τα νεκρά κύτταρα στην άκρη της τρίχας, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν πιο εύκολα.

Βρέξε αρχικά τα μαλλιά σου για να απομακρύνεις οτιδήποτε από σκόνη που δεν είναι ορατή μέχρι ξηροδερμίες.

Ρίξε μία πολύ μικρή ποσότητα φαρμακευτικού σαμπουάν, χωρίς θειϊκό άλας. Είναι βασικό να γνωρίζεις τον τύπο μαλλιών σου. Λεπτά, ξηρά, λιπαρά. Διαφορετικά θα έχεις αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλεις.

Ξέπλυνε

Επανέλαβε άλλη μία φορά την διαδικασία και αυτή τη φορά κάνε απαλό μασάζ, ώστε να καθαριστούν καλά και οι πόροι της τρίχας σου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ξέβγαλε τα και σκούπισε τα πατώντας την πετσέτα πάνω του για να μην σπάσει η τρίχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.