
Ποικίλες αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό χώρο έχει προκαλέσει η απόφασή του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος», διότι δεν ήθελε να παίξει μόνο για εμβολιασμένους (όπως έχουν επιβάλει τα μέτρα).
Μετά τον ντόρο που ξέσπασε γύρω από το όνομά του, ο γνωστός ηθοποιός μέσα από μία ανάρτηση που έκανες τα social media, εξήγησε πώς η εταιρεία παραγωγής της παράστασης γνώριζε για τις πεποιθήσεις του, ωστόσο εκείνη δεν προνόησε ώστε να βρουν τον αντικαταστάτη του.
Πολλοί από τους συναδέλφους θεωρούν πως φέρθηκε απερίσκεπτα, κάνοντας λόγο ότι έχει αφήσει άνεργους τους ανθρώπους που εργάστηκαν για αυτήν την παράσταση. Ωστόσο δεν είναι λίγοι και εκείνοι που τάχθηκαν υπέρ του ηθοποιού.
Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η Κλέλια Ρενέση, η οποία εκτιμά το γεγονός ότι ο Άρης Σερβετάλης, είναι, όπως λέει χαρακτηριστικά, συνεπής στα πιστεύω του, ενώ κατακεραυνώνει όσους «τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος» για τους 20 συνεργάτες του που έμειναν άνεργοι.
«Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να διαλέγει τις συνθήκες στις οποίες θα εργάζεται και θα εκτελεί τα καθήκοντα του. Και κάποιοι , έχουν το σθένος να διεκδικούν αυτό το δικαίωμα. Ακόμα κι αν δεν είχε ειδοποιήσει παραγωγούς και ιθύνοντες πολύ καρό πριν την ώρα της κρίσης, ο καλλιτέχνης έχει να κουβαλήσει εκτός από μια παραγωγή, έναν εαυτό, ένα ψυχικό σθένος και μια αυτοπραγμάτωση. Κοινώς, τι να τον κάνεις στο σανίδι τον άνθρωπο, αν έχει μείνει μισή η αξιοπρέπεια του. Και ναι, κυρίες και κύριοι.. υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που μπροστά στον διαχωρισμό του κοινού , ανατριχιάζουν από φρίκη.. και αποχωρούν από την κούρσα.
Πάντως πολύ πόνος σας έπιασε για τους 20 συνεργάτες του που έμειναν άνεργοι (γνωρίζοντας εξ αρχής την πιθανότητα αποχώρησης)..
Όλους εσάς δεν σας είδα ποτέ να πονάτε τους άπειρους καλλιτέχνες που λόγω μέτρων κόβιντ δεν είχανε να αγοράσουν γάλα στο παιδί τους. Ούτε στα κινήματα στήριξης καλλιτεχνών σας συνάντησα, ούτε σας είδα στις ουρές έξω απ’ τα θέατρα τώρα που άνοιξαν, να στηρίξετε..
Με μούτρα η χολή παιδιά για όποιον τολμά και σηκώνει το κεφάλι απ’ τις ταπεινώσεις που μας βρήκαν.. και λίγο ρισπέκτ που υπάρχουν άνθρωποι συνεπείς στα πιστεύω τους, είτε συμφωνούμε με αυτά, είτε όχι. Σπάνιο το είδος», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.