Ιστορικό ρεκόρ: Η συναυλία που είχε 4,2 εκατομμύρια θεατές (βίντεο)

Τι λέει το βιβλίο Γκίνες

Ιστορικό ρεκόρ: Η συναυλία που είχε 4,2 εκατομμύρια θεατές (βίντεο)

Αν πρόκειται για δωρεάν συναυλία είναι φυσικό οι θεατές να είναι περισσότεροι. Γι΄ αυτό και οι μεγαλύτερες συναυλίες σε προσέλευση κοινού ήταν δωρεάν και είχαν εκατομμύρια θεατές.

Σε κάποιες λίστες θα δείτε ως πολυπληθέστερη συναυλία όλων των εποχών αυτή που έδωσε ο Jean – Michel Jarre στη Μόσχα το 1997, την οποία παρακολούθησαν 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι. Ωστόσο το βιβλίο Γκίνες έχει μια άλλη στα ρεκόρ του.

Τρία χρόνια νωρίτερα ο Rod Stewart είχε δώσει μια συναυλία στο Ρίο, στην παραλία της Copacabana. Η ένσταση βρίσκεται στην ημερομηνία. Γιατί η συναυλία έγινε παραμονή Πρωτοχρονιάς. Εκείνη που μέτρησαν τα 4,2 εκατομμύρια θεατές, λένε κάποιοι, ότι μέτρησαν και όσους είχαν κατέβει στην παραλία για το πρωτοχρονιάτικο πάρτι. Πάντως κι εδώ, το μικρότερο νούμερο ήταν 3,5 θεατές.

Πάντως το βιβλίο Γκίνες δέχθηκε την μέτρηση και δεν έχουμε καμία διάθεση να το αμφισβητήσουμε. Για το βιβλίο των ρεκόρ, η συναυλία με τον περισσότερο κόσμο στην ιστορία ήταν εκείνη του Rod Stewart στο Ρίο, με 4,2 εκατομμύρια θεατές.

Ο Βρετανός τραγούδησε 22 τραγούδια και έγραψε ιστορία. Διπλή για εκείνη τη χρονιά. Γιατί λίγο καιρό νωρίτερα είχε μπει στο Rock and Roll Hall of Fame.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.