ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

7 αποτελεσματικοί τρόποι για να παραμείνετε συγκεντρωμένοι όσο διαβάζετε

Η οργάνωση και η κατάλληλη μουσική είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους που θα σας βοηθήσουν

7 αποτελεσματικοί τρόποι για να παραμείνετε συγκεντρωμένοι όσο διαβάζετε

Το σχολείο και το πανεπιστήμιο έχουν αρκετές καθημερινές απαιτήσεις που συχνά μας εξουθενώνουν. Το διάβασμα δεν είναι πάντα η πιο ευχάριστη υπόθεση, ειδικά εάν είσαι εξαντλημένη και νιώθεις πως το burnout δεν αργεί να σου χτυπήσει την πόρτα.

Πολλά κορίτσια έχουν βρει το μυστικό της επιτυχίας για τις ώρες της μελέτης, υπάρχουν όμως και εκείνες που δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν και πάσχουν από διάσπαση προσοχής. Αν ανήκεις στην παραπάνω κατηγορία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να στεναχωριέσαι. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου μερικά απλά αλλά σωτήρια tips που θα κάνουν τις ώρες του διαβάσματος λίγο πιο ευχάριστες και αποδωτικές. Πάμε να τα ανακαλύψουμε;

7 τρόποι για να παραμείνεις συγκεντρωμένη όσο διαβάζεις
1) Φτιάξε μια to-do list

Aγόρασε ένα τετράδιο στο οποίο θα καταγράφεις τις καθημερινές σου υποχρεώσεις, τις εργασίες που πρέπει να κάνεις στο προσεχές μέλλον και ό,τι άλλο θεωρείς σημαντικό. Υπάρχουν πολλά εύχρηστα apps για το κινητό ή το tablet σου αν βαριέσαι να γράφεις και προτιμάς μια ηλεκτρονική agenda.

2) Ενεργοποίησε τη σίγαση ειδοποιήσεων στις αγαπημένες σου εφαρμογές

Κακά τα ψέματα το κινητό έχει την τάση να μας αποσπά την προσοχή ειδικά τις ώρες του διαβάσματος. Προσπάθησε να το βάζεις στο αθόρυβο (ή στο μην ενοχλείτε) για να αποφύγεις τους περισπασμούς. Ιδανικά απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις από τις αγαπημένες σου εφαρμογές για να βεβαιωθείς πως κανείς δεν θα σε διακόψει όσο διαβάζεις.

3) Μοίρασε τις υποχρεώσεις σου

Μην προσπαθείς να τα διακπεραιώσεις όλα σε μία ημέρα αφού εν τέλη αυτό θα σε κουράσει και δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό. Προσπάθησε να μοιράζεις τις υποχρεώσεις σου για να μην αγχώνεσαι και να διαβάζεις πολύ πιο συγκεντρωμένα.

4) Πες ναι στην μουσική και τα ακουστικά

Πολλά κορίτσια αγαπούν το διάβασμα με μουσική. Αγόρασε ένα ζευγάρι ακουστικά για να γλιτώσεις τυχόν εξωτερικούς θορύβους και βάλε να παίζει η αγαπημένη σου playlist όση ώρα διαβάζεις.

5) Βρες το κατάλληλο μέρος για μελέτη

Είτε αυτό είναι η κουζίνα, είτε η τραπεζαρία, είτε το γραφείο σου. Βρες ένα ήρεμο μέρος στο οποίο θα έχεις τον χώρο που χρειάζεσαι και θα νιώθεις άνετα.

6) Καθάρισε και οργάνωσε τον χώρο εργασίας σου

Ας είμαστε ειλικρινείς. Η ακαταστασία δεν βοήθησε ποτέ κανέναν γι’ αυτό αν το γραφείο σου έχει στοίβες βιβλίων, σημειώσεων και σκουπιδιών, καλό θα ήταν να καθαριστεί.

7) Μην ξεχνάς να επιβραβεύεις τον εαυτό σου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάθε φορά που σημειώνεις μια καλή επίδοση, κάνε μικρά δώρα στον εαυτό σου. Συνέχισε να προσπαθείς και να βελτιώνεσαι μέρα με την ημέρα και απόλαυσε τις επιτυχίες σου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.