Ένα ξεχωριστό παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων από τη Βρετανία!

Η συνταγή είναι εύκολη, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσεύματα από την προηγούμενη ημέρα, μπαγιάτικα κρουασάν, ψωμί ή τσουρέκι. Το γλυκό είναι ιδανικό για να συνοδέψετε τον καφέ ή το τσάι σας και φυσικά για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με κάτι διαφορετικό.

Υλικά:

–6 μεγάλα μπαγιάτικα κρουασάν βουτύρου
–200 γρ. μήλα
–500 ml. φρέσκο γάλα
– 50 γρ. βούτυρο
– 200 ml. κρέμα γάλακτος
– 80 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
– 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια.

2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη, τα μήλα και την κανέλα, μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα και προσθέτουμε το βούτυρο.
3. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε ελαφρά το μείγμα.

4. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε τα κρουασάν κομμένα σε χοντρές φέτες, προσθέτουμε τα μήλα και περιχύνουμε με το μείγμα με το γάλα.
5. Αφήνουμε τη πουτίγκα για 20 λεπτά και στην συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35 λεπτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτοιμη για σερβίρισμα!