Δείτε πως είναι σήμερα η Παναγία τής σειράς «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» (βίντεο-φωτο)

Δείτε πως είναι σήμερα η Παναγία τής σειράς «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» (βίντεο-φωτο)

Υπήρξε μια από τις ωραιότερες ηθοποιούς της γενιάς της και ο μεγάλος σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά της και τις υποκριτικές της ικανότητες. Η Ολίβια Χάσεϊ έμεινε στη μνήμη όλων με την ερμηνεία της ως Παναγία στην ταινία «Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ». Τότε ήταν μόλις 26 ετών και έδωσε κυριολεκτικά τον καλύτερό της εαυτό μαζί με τον συμπρωταγωνιστή της, Ρόμπερτ Πάουελ.

Ξεκίνησε ως Ιουλιέτα, συνέχισε ως Παναγία, έφτασε στη… Μητέρα Τερέζα
Η Ολίβια Χάσεϊ γεννήθηκε στις 17 Απριλίου του 1951 στην Αργεντινή και σε ηλικία 13 ετών – όταν άλλα παιδιά στην ηλικία της δεν είχαν ιδέα τι ήθελαν να κάνουν όταν μεγαλώσουν – εκείνη έπαιξε στο θέατρο με τη Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

https://www.instagram.com/p/BeQgj6thwkC/?utm_source=ig_embed

Ο πατέρας της ήταν τραγουδιστής τάνγκο και η μητέρα της είχε βρετανικές και σκοτσέζικες ρίζες. Μεγάλωσε στο Μπουένος Άιρες και σε ηλικία 7 ετών έφυγε με τη μητέρα της στην Αγγλία και παρακολούθησε από πολύ μικρή μαθήματα ηθοποιίας.

https://www.instagram.com/p/BluILmChZe2/?utm_source=ig_embed
Λέγεται ότι στο θέατρο με την Ρεντγκρέιβ ήταν που την είδε για πρώτη φορά ο Τζεφιρέλι και κράτησε τη φυσιογνωμία της στο μυαλό του. Μέχρι που τρία χρόνια αργότερα ο μεγάλος σκηνοθέτης έψαξε την Ιουλιέτα του. Για τις ανάγκες του ρόλου της Ιουλιέτας στην κινηματογραφική μεταφορά του σαιξπηρικού έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», το 1968, ο Τζεφιρέλι «ξεσκόνισε» 500 γυναίκες ηθοποιούς. Αλλά διάλεξε την Ολίβια για τον ρόλο. Ήταν η ιδανική Ιουλιέτα, λόγω της αθωότητας του προσώπου της και φυσικά γιατί ήταν πολύ όμορφη. Για τον ρόλο αυτό κέρδισε δύο βραβεία καλύτερης ηθοποιού, μεταξύ αυτών τη Χρυσή Σφαίρα.

Ακολούθησαν οι επιτυχίες της στην ταινία «Έγκλημα στον Νείλο» με την Μπέτι Ντέιβις και τον Πίτερ Ουστίνοφ και ο διασημότερος ρόλος της ως Παναγία στο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ».


Ο τελευταίος ρόλος στην καριέρα της ήταν αυτός της Μητέρας Τερέζα. Το 1987 η Ολίβια Χάσεϊ συμμετείχε στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Liberian Girl», του Μάικλ Τζάκσον, μαζί με άλλους ηθοποιούς όπως: ο Τζον Τραβόλτα, η Ολίβια Νιούτον Τζον, ο Νταν Ακρόιντ και πολλοί άλλοι.

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ (Jesus of Nazareth) – Η υπερπαραγωγή που την έκανε διάσημη
Η σειρά βρετανικής και ιταλικής παραγωγής ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ (Jesus of Nazareth) θεωρείται ως η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης. Η σειρά αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού και ο ηθοποιός Ρόμπερτ Πάουελ έγινε μία από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές που συνδέουμε έκτοτε με τον Ιησού. Ακόμα και σήμερα όταν προβάλλεται συγκινεί και προκαλεί κατάνυξη στο τηλεοπτικό κοινό. Το soundtrack της ταινίας γράφτηκε από τον διάσημο συνθέτη Μωρίς-Αλεξίς Ζαρ (έχει γράψει τη μουσική των ταινιών: Λώρενς της Αραβίας -1962, Αόρατος Εραστής – 1990, Δόκτωρ Ζιβάγκο – 1965,Το πέρασμα στην Ινδία – 1984, Μάρτυρας Εγκλήματος – 1985, Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών – 1989 καλ.) πατέρας του εξίσου διάσημου Ζαν Μισέλ Ζαρ.

https://www.instagram.com/p/BtXDcLLlPbN/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BuwVNYSFDzp/?utm_source=ig_embed

Ο Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι απέδωσε με ευλάβεια τα Πάθη του Ιησού, τα γυρίσματα κράτησαν σχεδόν έναν χρόνο και έγιναν σε αυθεντικούς χώρους στο Μαρόκο και την Τυνησία. Οι σκηνές των συναγωγών τραβήχτηκαν στο νησί Djerba, ενώ οι σκηνές της Ιερουσαλήμ τραβήχτηκαν στην πόλη της Τυνησίας Μοναστήρι (το όνομα της πόλης παραμένει ελληνικό μέχρι και σήμερα). Ο προϋπολογισμός της ήταν 180.000.000 δολάρια και η κινηματογράφησή της έγινε από την RAI Radiotelevisione Italiana.


Ολίβια Χάσεϊ – Πώς είναι σήμερα η Παναγία της σειράς «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»
Το 1971 η Ολίβια παντρεύτηκε τον Ντιν Πολ Μάρτιν, γιο του Ντιν Μάρτιν, με τον οποίο απέκτησε έναν γιο. Χώρισαν το 1978. Ο Μάρτιν, που εκτός από ηθοποιός και τραγουδιστής ήταν και πιλότος, σκοτώθηκε το 1987, όταν το Φάντομ που πιλοτάριζε έπεσε σε χιονοθύελλα και προσέκρουσε σε βουνό της Καλιφόρνιας.

https://www.instagram.com/p/BvsYbHAl9Ck/?utm_source=ig_embed
Ο δεύτερος σύζυγος της Χάσεϊ ήταν o Iάπωνας μουσικός, ο Ακίρα Φούσε. Παντρεύτηκαν το 1980 και έκαναν δύο τελετές. Μία στο Λος Άντζελες και μια δεύτερη, ινδική τελετή, στο Μαϊάμι. Το ζευγάρι έκανε έναν γιο και χώρισε το 1989.

Η Ολίβια Χάσεϊ στην αυτοβιογραφία της με τίτλο «The Girl on the Balcony» είχε γράψει ότι ακριβώς μετά την επιτυχία της στη μικρή και μεγάλη οθόνη υπέστη βιασμό από έναν κακοποιητικό σύντροφό της στο σπίτι που ο Τσαρλς Μάνσον σκότωσε την έγκυο Σάρον Τέιτ. Το 1991 η Χάσεϊ παντρεύτηκε για τρίτη φορά. Διάλεξε για σύζυγό της τον Ντέιβιντ Γκλεν Άισλι με τον οποίο απέκτησε μια κόρη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.instagram.com/p/BsmeUw7FKOC/?utm_source=ig_embed

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.