
Για να λέμε την αλήθεια η λέξη τουρνουά υπάρχει στην ελληνική γλώσσα ως δάνειο από την γαλλική και συγκεκριμένα από την λέξη tournoi. Ωστόσο, οι Γάλλοι ήταν εκείνοι που πρώτοι δανείστηκαν την λέξη από μια άλλη ελληνικότατη.
Η ιστορία έχει ως εξής: Στα αρχαία ελληνικά η λέξη τόρνος σήμαινε ένα εργαλείο περίπου αντίστοιχο του σημερινού αλλά κι ένα όργανο που μοιάζει με τον διαβήτη και χρησιμοποιούνταν για να διαγράφει κανείς κύκλους.
Διαβάστε περισσότερα στο usay.gr
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.